Uosto vadovas A. Vaitkus išeina atostogų ir nusišalina nuo dalies sprendimų

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis nušalino Klaipėdos mero posto sieksiantį  Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJUD) vadovą Arvydą Vaitkų nuo dalies sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai taip pat dalyvaus rinkimuose.

Su „valstiečiais“ į rinkimus einantis A. Vaitkus nuo penktadienio taip pat išleidžiamas atostogų, BNS informavo R. Masiulis, po ketvirtadienį vykusio susitikimo su uosto vadovu.

„Abejonių dėl valstybės įmonės vadovo skaidrumo bei etikos standartų laikymosi negali būti. KVJUD vadovas man įteikė prašymą nušalinti jį nuo visų sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Šį prašymą tenkinu nedelsdamas“, – komentare BNS sakė R. Masiulis.

„Taip pat iškėliau klausimą KVJUD valdybai dėl skaidrumo ir nešališkumo principų valstybės įmonėje užtikrinimo“, – sakė ministras.

Apie tai, kad dalyvaus Klaipėdos mero rinkimuose palaikomas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, A. Vaitkus pranešė pernai gruodžio pabaigoje.

LRT trečiadienį skelbė, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkiminei kampanijai 44 tūkst. eurų paaukojo tarpusavyje verslo santykiais susiję asmenys, užsiimantys baltarusiškų trąšų krova bei pervežimu ir veikiantys  Klaipėdos uoste. Tyrime pažymima, kad Klaipėdos uoste dirbančių verslo įmonių vadovai rėmė ne partiją, o „Klaipėdos komandą“.

Opoziciniai socialdemokratai kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), prašydami įvertinti, ar šioje schemoje nėra atviros korupcijos požymių. Opoziciniai konservatoriai kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK).

A. Vaitkus yra priklausęs Lietuvos socialdemokratų partijai, bet pernai gruodį iš jos pasitraukė. Jis Klaipėdos uostui vadovauja nuo 2013 metų.

Anksčiau A. Vaitkus yra dirbęs įmonės „Lyrava“ konsultantu, „Achemos grupės“ logistikos direktoriumi, Susisiekimo ministerijos sekretoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kiek gali

Kiek gali portretas
tas snukis reklamuotis?

tam na , kurio žodžio nesupratote ar nesusivokiate ? :)

tam na , kurio žodžio nesupratote ar nesusivokiate ? :)   portretas
Ministras taip pat nušalino A. Vaitkų nuo dalies sprendimų, susijusių su įmonėmis, kurių atstovai taip pat dalyvaus rinkimuose. „Abejonių dėl valstybės įmonės vadovo skaidrumo bei etikos standartų laikymosi negali būti. KVJUD VADOVAS MAN ĮTEIKĖ PRAŠYMĄ NUŠALINTI JĮ NUO VISŲ SPRENDIMŲ , susijusių su įmonėmis, kurių atstovai planuoja dalyvauti rinkiminėje kampanijoje. Šį prašymą tenkinu nedelsdamas“, – komentare BNS sakė R. Masiulis.

Na bet ir sąrašėlis

Na bet ir sąrašėlis portretas
Vieni nevykėliai.Žiūrint į tų komitetų, valstiečių žaliūjų komandas iš juoko gali krist negyvas.Vieni žulikai ir pilkuma.Nematyti negirdėti klouna.Kap jie miestą tvarkys?Kuriuo galu? O Vaitkus?Tas pats kur visa laik iki šiol tą pati miesta skriaudė dabar ateina jam tarnauti?:DDDDDDDDDDDDD))). O ta ašarų karalienė kur jau buvo taryboj su Puteikiene ir vis paverkdama patyliukais painiojo savo ir viešus interesus( įkurdama nuosavą įmonę)?Dabar vėl vers savo namų bendriją už ją balsuot - kas kits gal tokia rinkti? CIRKAS!
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių