VMI: pagalbos priemonės dėl COVID-19 automatiškai taikomos jau 50 tūkst. įmonių

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad papildė įmonių, kurioms be prašymo taikomos mokestinės pagalbos priemonės dėl COVID-19, sąrašą, dabar jame daugiau kaip 50 tūkst. įmonių.

Sąraše esančios įmonės automatiškai, be prašymo, atleidžiamos nuo delspinigių, joms nebus pradėti mokesčių išieškojimo veiksmai. Analogiškos pagalbos priemonės galioja ir socialinio draudimo įmokoms.

Sąrašas papildytas į jį automatiškai įtraukus įmones, vykdančias po kelias skirtingas veiklas, iš kurių bent viena veikla yra apribota/nutraukta dėl COVID-19, remiantis Vyriausybės nutarimais.

„Po ekstremalios situacijos pabaigos šios įmonės mokesčiams sumokėti arba mokestinės paskolos sutarčiai be palūkanų sudaryti turės du mėnesius“, – primena VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė, pažymėdama, jog per tuos 2 mėnesius, kol į sąrašą įtrauktos įmonės vertins bei spręs ar jos gali sumokėti mokesčius iš karto, ar nori juos išdėstyti, joms bus taikomos tos pačios pagalbos priemonės: nebus vykdomas naujų deklaruotų mokesčių išieškojimas, nuo jų nebus skaičiuojami delspinigiai.

Paskelbtas sąrašas įmonių, kurių prašymas taikyti mokestines pagalbos priemones dėl COVID-19 yra patenkintas.

Verslininkų patogumui, VMI sudarė ir paskelbė bei kas savaitę atnaujins dar vieną sąrašą įmonių, kurių prašymą joms taikyti mokestinės pagalbos priemones VMI patenkino. Joms galioja lygiai tos pačios pagalbos priemonės bei nuostatos, kaip ir toms įmonėms, kurios į sąrašą buvo įtrauktos automatiškai, be prašymo. Šiame naujame sąraše jau yra apie 2 tūkst. įmonių. Visi verslininkai apie tai asmeniškai informuojami „Mano VMI“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių