Žiniasklaida: Lietuvos įmonė JK įtariama alyvos ir tepalų kainų dempingavimu

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės (JK) Prekybos teisių gynimo priemonių institucija tiria, ar Lietuvos įmonė „SCT Lubricants“ į šalį importuoja variklinę alyvą ir tepalus už gerokai mažesnes – dempinguotas kainas, ketvirtadienį skelbia portalas „15min“.

Teigiama, jog JK institucijai antidempingo paraišką pateikė britų tepalų gamintoja „Aztec Oils“, nuo Rusijos plataus masto karo Ukrainoje 2022-ųjų vasarį pastebinti augantį iš Lietuvos bei Jungtinių Arabų Emyratų importuojamų tepalų kiekį.

Pasak įmonės, importuojami tepalai šalyje parduodami pigiau nei gamybos ir importo sąnaudos, o dėl to vietiniai JK gamintojai per metus prarado iki 100 mln. svarų (118 mln. eurų) pajamų.

Tyrime įvardijama Klaipėdos „Mannol“ prekės ženklo tepalų gamykla „SCT Lubricants“, kurios galutinis savininkas yra Vokietijos pilietis Jurijus Sudheimeris.

„SCT Lubricants“ vadovas Dmitrijus Ignatovas į „15min“ klausimus neatsakė, nurodė kreiptis į advokatą. Bendrovės  teisininkas Raimondas Kivylius portalui sakė, kad įmonė kainų nedempinguoja bei ketina ginti savo poziciją „teikdama dokumentus, paaiškinimus, argumentus“.

Nuo 2019 metų į JK produkciją eksportuojančios įmonės atstovas sakė, kad jos produktai galimai pigesni, nes joms gaminti naudojamos modernios technologijos, į gamybą investuojama ir tai leidžia gaminti mažesniais kaštais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių