V. Germanas prašo policijos tirti keliolikos milijonų eurų jo turto prievartavimą

Finansinių technologijų įmonių „Foxpay“ ir „iSun“ savininkės Ievos Trinkūnaitės sugyventinis, už finansinius nusikaltimus teistas Vilhelmas Germanas (buvęs Vilius Židelis) kreipėsi į policiją dėl keliolikos milijonų eurų vertės jo turto prievartavimo.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja BNS penktadienį patvirtino, jog skundas buvo užregistruotas trečiadienį V. Germano advokato Giedriaus Danėliaus vardu.

Daugiau detalių apie jo turinį Vilniaus policijos atstovė nepateikė. Pasak jos, bus sprendžiama dėl jo perdavimo tirti konkrečiam padaliniui.

V. Germano advokatas G. Danėlius BNS teigė, jog skundas policijai pateiktas dėl keliolikos milijonų eurų vertės turto virtualia valiuta prievartavimo.

„Reikalavimas buvo virtualia valiuta, tai ta vertė yra dinamiška. Bet aš tikrinau, kiek buvo reikalavimo dieną, tai iš tikrųjų tai buvo šešių nulių zonoje – gal 12 ar 13 mln. eurų“, – BNS sakė G. Danėlius. 

Jo teigimu, reikalavimas perleisti tokios vertės turto V. Germanui buvo pateiktas šių metų pavasarį.

Advokato teigimu, V. Germanas policijos prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl jam per pastaruosius devynis mėnesius siųstų grasinamų, šantažuojančių laiškų ir dirbtiniu intelektu sugeneruotų nuotraukų, suklastotų interneto svetainių bei kitos jį bei I. Trinkūnaitę kompromituojančios informacijos viešoje erdvėje.

„Esu įsitikinęs, kad visą eilė veiksmų šioje istorijoje turi piktavališkas ir kriminalines priežastis, tame tarpe ir reketą. Tad labai norėčiau, kad tai išsiaiškintų kompetentingos tarnybos“, – penktadienį žiniasklaidai išplatintame komentare cituojamas V. Germanas.

„Yra daug faktinės medžiagos ir liudytojų, kurie yra pasiruošę padėti teisėsaugai atskleisti „iSun“, „Foxpay“, Ievos Trinkūnaitės ir mano diskreditavimo kampanijos motyvus“, – pridūrė jis.

Pirmasis apie V. Germano pareiškimą policijai dėl turto prievartavimo penktadienį pranešė naujienų portalas „Lrytas“.

Portalo teigimu, V. Germano nuo praėjusių metų gruodžio anoniminėmis žinutėmis buvo reikalaujama pasitraukti iš verslo ir palikti Lietuvą, jam grasinta paviešinti kompromituojančią medžiagą apie „Foxpay“, jo teistumą, taip pat ryšius su buvusia socialinės apsaugos ir darbo ministre Monika Navickiene bei jos sutuoktiniu Mindaugu Navicku, kelionę su jų šeima į Dubajų.

„Lrytas“ skelbia, kad anoniminiai laiškai apie V. Germano teistumą buvo išsiųsti ir su „iSun“ susijusių įmonių darbuotojams. 

Praėjusią savaitę V. Germanas interviu naujienų portalui „Delfi“ teigė, kad pastaraisiais metais vykdoma „kryptinga ataka“ prieš jo ir I. Trinkūnaitės įkurtą grupę „iSun“ ir jos padalinį Lietuvoje. Anot jo, per pastaruosius tris–keturis mėnesius „iSun“ ir su ja susijusių įmonių vardu buvo sukurta daug padirbtų svetainių, tarp jų ir kazino.

Apie tai, kad prieš ją bei „Foxpay“ pernai anoniminėse interneto svetainėse buvo pradėta „informacinė šmeižikiška ataka“ vyriausybinei strateginių įmonių sandorius tiriančiai komisijai buvo nurodžiusi ir I. Trinkūnaitė, rodo BNS turimi dokumentai.

Paaiškėjus ryšiams su I. Trinkūnaite bei V. Germanu birželio 12 dieną M. Navickienė atsistatydino. Jos vyras anksčiau taip pat dirbo I. Trinkūnaitės valdomos „Foxpay“ valdyboje bei 2023 metų pabaigoje–šių metų pradžioje vadovavo šiai įmonei.

Birželio pradžioje Vyriausybė dėl savo ryšių su V. Germanu jo sugyventinę I. Trinkūnaitę pripažino neatitinkančią nacionalinio saugumo interesų bei nustatė, kad ji neturi teisės dalyvauti ir balsuoti „Foxpay“ akcininkų susirinkime bei naudotis kitomis akcininko neturtinėmis teisėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepamirsk,dar yra paskutinis teismas,po mirties,

nepamirsk,dar yra paskutinis teismas,po mirties, portretas
Ot svolacius,jau kitus kaltina,aferistas

Chytras

Chytras portretas
k..va.

netikiu

netikiu portretas
teistas už sukčiavimą ir dėl to pasikeitęs vardą bei pavardę sugalvojo "gynybinę" versiją
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių