Žiniasklaida: Vyriausybinė komisija neleido M. Navickienės vyrui parduoti įmonės I. Trinkūnaitei

Vyriausybinė sandorių komisija neleido „Foxpay“ savininkei Ievai Trinkūnaitei įsigyti įmonę „LITLAB“, kurios vienintelis akcininkas yra ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas, praneša portalas lrt.lt, remdamasis LRT radijo šaltiniais.

Anot portalo, ministrės vyras plėtoja verslą Vilniaus oro uoste, tad galimi pirkėjai yra griežtai vertinami.

LRT pamini, kad šį kartą Komisija neskelbia nei įmonės pavadinimo, nei asmenų pavardžių, nei priežasčių, kodėl nepritarė sandoriui. Neskelbiama net išvada, nors paprastai apie sprendimus informuojama.

Portalas rašo, kad galimybė įsigyti „LITLAB“ I. Trinkūnaitei užkirsta dėl jos ryšių su abejotinos reputacijos žmonėmis.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas vykdo finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ patikrinimą. Jos atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra.

Savo ruožtu generalinė prokurorė Nida Grunskienė pavedė Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) atlikti faktinių aplinkybių patikslinimą dėl viešojoje erdvėje kilusių klausimų apie įmonės veiklą.

Dar daugiau klausimų dėl įmonės kilo po to, kai naujienų portalas 15min.lt paskelbė, jog į skandalą „Foxpay“ yra susijusi su kita įmonių grupe „iSun“. Jos steigėja, valdybos pirmininkė yra vienintelė „Foxpay“ savininkė Ieva Trinkūnaitė. Tačiau „iSun“ veikloje anksčiau aktyviai dalyvavo ir I. Trinkūnaitės sugyventinis – už finansinius nusikaltimus kalėjęs Vilhelmas Germanas. Kaip rašoma portalo publikacijoje, M. Navickienės sutuoktinis, buvęs „Foxpay“ valdybos narys Mindaugas Navickas kartu su V. Germanu priiminėjo „iSun“ grupės kertinius darbuotojus, padalinių vadovus. Anksčiau M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkejas

Rinkejas portretas
VELINTELIE ZMONIEMS ISEITIS RUDENI PER SEIMO RINKIMUS NEBALSOTI UZ JUOS!!!!! LIETUVA BE KONSERVATORIU IR LAISVES PARTIJOS!!!!!!!!!!!!!!

Akivaizdu

Akivaizdu portretas
Aferistų lizdas naglu veidu užsėdo ant Lietuvos ir dusina...Neleis atsistatydinti, ar pirmas kartas? Ką piliečiai galvojate apie rinkimus rudenį į?Galvokim.

ll

ll portretas
Čia bus kaip ir Benkunsku,Šimašiumi,Stepukoniu ir miln auksiniam stadionui konservatoriai aiškins ,kad viskas pagal įstatymus.Ir čia jau ne to keliuko, prie kurio stovėjo Razma ,lygis .Smagiai tarkavo Matijošaitį,bet patys į veidrodį nežiūri,Kreivais veidais, tik rūpinasi aukštais postais,,Kubilius net įrodinėja ,kad G.Lansbergis ,kuris nesugeba suvienyti Lietuvos ,gavęs aukštą posta ES,sugebės Europą suvienyti, Tai bus taip ,kaip Nugalėjo Kiniją ir padarys tai ko nepadarė kitų ES vadovai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių