Iki 2027 m. elektromobilių gamyba kainuos pigiau nei automobilių su vidaus degimo varikliais

Europoje iki 2027 m. taps pigiau gaminti elektromobilius nei transporto priemones su vidaus degimo varikliais, rodo pirmadienį paskelbto tyrimo išvados.

Automobilių gamintojai masiškai pereina prie elektrinių ir hibridinių transporto priemonių gamybos, siekdami, kad vidutinės automobilių parko emisijos neviršytų Europos Sąjungos (ES) 95 g anglies dvideginio vienam kilometrui ribos, kurią viršijus bendrovėms grėstų didžiulės baudos.

Organizacijos „Bloomberg New Energy Finance“ atliktas tyrimas rodo, kad nuo 2026 m. tiek pat kainuos gaminti elektra varomus sedanus ir visureigius, kaip ir automobilius su vidaus degimo varikliais.

Tačiau mažesni automobiliai turės palaukti iki 2027 m., kad pasivytų modelius su vidaus degimo varikliais, teigiama tyrime, kuris atliktas Europos transporto ir aplinkos federacijos užsakymu.

Anot tyrimo, elektromobilių kaina nukris dėl to, kad atpigs baterijos ir gamyklose bus pilnai išnaudojamos tokiems automobiliams paskirtos gamybos linijos.

Organizacija taip pat teigė, kad elektromobiliai iki 2030 m. Europoje sudarys 50 proc., o iki 2035 m. – 85 proc. pardavimų.

Tačiau pardavimai iki 2035 m. gali pasiekti 100 proc., „jei įstatymų leidėjai padidins CO2 tikslus ir išplės kitas politikos priemones, skirtas paskatinti rinką, kaip spartesnį įsikrovimo vietų įkūrimą“.


Šiame straipsnyje: Europaelektromobiliaigamyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu jo..nei ratlankiu, nei padangu nei antifrizo, nei kt nera.. koks paprastas tas elektromobilis..idomu kodel viatik brangiai gaminamas? Gal retieji metalai i pabaiga? Ar.spesit irengti elektros krovimo stoteles? Speju ne viena 100mljard eu reiktu investuoti Lietuvos.mastu...

Anonimas

Anonimas portretas
juo elektrini varikli zymiai paprasciau pagamint negu vidaus degimo varikli, e variklyje korpusas,apvijos ir asis, egalastuvai juk nebrangus , batareikos visa kaina ispucia

IKI

IKI portretas
2027 elektromobiliai bus pigesni už vidaus degimo varikliai varomus,o po 2027 jau bus brangesni????Sveikas protas sako,kad turėtų būti atvirkščiai.O kaip mano straipsniuko autorė?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių