Į ką Kelių policijos pareigūnai kreips ypatingą dėmesį?

Lietuvos kelių policijos tarnyba (LKPT) paskelbė, kokios prevencinės priemonės šalyje bus organizuojamos lapkričio mėnesį.

Stebės ir fiksuos

Lapkričio 8–11 d. pareigūnai fiksuos pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, kur tai draudžiama daryti, atvejus, kontroliuos, kaip važiuojama per sankryžas, kaip paisoma šviesoforo signalų.

14–17 d. kelių policininkai itin įdėmiai stebės pėsčiųjų perėjas, ypač –  kaip prie jų elgiasi vairuotojai: sustoja ar ne.

18–20 d. – pėsčiųjų, dviračių vairuotojų kontrolė: ar šie eismo dalyviai tamsiuoju paros metu, esant blogam matomumui, naudoja saugos priemones – atšvaitus, ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais, šviečiančius žibintus (prožektorius).

22–24 d. bus stebima vairuotojų veikla, nesusijusi su vairavimu (naudojimasis mobiliojo ryšio priemonėmis ir pan.), kaip naudojamos privalomos saugos priemonės (saugos diržai, vaikams skirtos specialios sėdynės ar prisegimo sistemos, saugos šalmai).

26–28 d. numatyti transporto priemonių (tarp jų – dviračių ir elektrinių paspirtukų) vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai.

Apskričių vyriausieji policijos komisariatai, atsižvelgdami į avaringumo būklę prižiūrimoje teritorijoje, gali organizuoti ir kitų papildomų prevencinių priemonių.

Sezono pokyčiai

LKPT taip pat akcentavo, kad nuo lapkričio 1-osios ribojamas didžiausias leistinas greitis automagistralėse ir greitkeliuose (lengviesiems automobiliams ir motociklams – ne didesnis nei 110 km per valandą). Šis reikalavimas galios iki kovo 31-osios – vasaros sezoną šio tipo keliuose leidžiamas 130 km/val. greitis.

Greitis kituose asfalto arba betono dangos keliuose nesikeičia – išlieka 90 km per valandą. Kituose keliuose leistinas greitis taip pat nesikeičia – 70 km/val.

Nuo lapkričio 10-osios bus draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis.

Nuo lapkričio 1-osios leidžiama naudoti dygliuotas padangas (būtina prisiklijuoti ant transporto priemonės skiriamąjį ženklą). Nuo lapkričio 10 d. bus draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis.

ROADPOL akcija

Per Europos kelių policijos tinklo ROADPOL prevencinę akciją Lietuvos pareigūnai šalies keliuose tikrino, kaip eismo taisyklių laikosi autobusų ir krovininių automobilių vairuotojai.

Per savaitę patikrinta beveik 3 200 transporto priemonių, iš jų 85 proc. – krovininiai automobiliai.

Užfiksuoti 102 Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimai (iš jų 98 – krovininių automobilių vairuotojų).

Septyni vairuotojai buvo neblaivūs, juos išaiškino Marijampolės (3), Klaipėdos (2), Panevėžio ir Tauragės apskričių kelių policijos pareigūnai.

Šiemet per keturias ROADPOL prevencines priemones užfiksuota 560 KET pažeidimų, išaiškinti 48 neblaivūs krovininių automobilių ir du autobusų vairuotojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepatingėjau

Nepatingėjau portretas
Tas pats apie tą patį. Nuolatinės parengties specialios tarnybos( policija, greitoji med. pagalba,PGT) užtikrina visuomenės saugumą 24/7. Ir kokios čia "priemonės" gali padėti ?

Kaziux

Kaziux portretas
Tai va,8-11 d.chuliganiškai ir pavojingai nevairuosi,bet pėsčiuosius ignoruosi. 14-17 d. pėsčiuosius praleisiu,bet chuliganiškai vairuosiu. 22-24 d. telefonu vairuodamas nesinaudosiu, bet vairuosiu neblaivus. 26-28 d.vairuosiu blaivus, bet ankstesnėmis nurodytomis dienomis ignoruosiu reido kontrolę. Tai ar "keliukai " dirba tik detaliai? Tai kasdienis, nuolatinis tarnybos darbas Saugaus eismo priežiūra-nuolatinė kontrolė,o ne periodiška.Ką?

Romulis

Romulis portretas
Visam pasaulyje kiek teko vazinet o patikekit tikrai nemazai jeigu reidas automobiliai pasirinktinai nukreipemi i aikstele- patikros vieta ir nuodugniai patikrinami O cia.. sustoja viduri gatves uzkemsa visa gatve Avinu banda kazkokia o ne policija
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių