Motociklų žiedinių lenktynių sezone – staigmena: jėgas išmėgins moterys

Naują motociklų žiedinių lenktynių sezoną Lietuva pasitiks su staigmena: pirmą kartą savo varžybose jėgas išmėgins moterys.

Anot „CR Moto“ klubo atstovo Beno Šimkaus, motociklininkėms numatyti trys Lietuvos čempionato etapai, iš jų du planuojama surengti „Nemuno žiede“, vieną – Latvijoje, Bikerniekų trasoje.

„Palaikome Lietuvos motociklų sporto federacijos ir Tarptautinės motociklų federacijos rekomendacijas skatinti moterų dalyvavimą motociklų sporte. Joms atskiroje grupėje bus sukurtos lygios galimybės ir vienodos sąlygos varžytis“, – teigė B.Šimkus.

Čempionatas bus atviras, jame galės dalyvauti visos lenktyniauti norinčios motociklų sporto entuziastės. Tikimasi, kad varžybose dalyvaus penkios moterys iš Lietuvos ir trys iš Latvijos. Tarp favoričių – puikų tempą vyrų lenktynėse demonstruojančios Greta Paškevičienė ir Agnė Augulytė, viena Latvijos lyderių Vineta Sartaputna. Šios sportininkės patikino organizatorius, kad pasidalys patirtimi su norinčiomis tobulėti.

Atvirame Lietuvos čempionate galės dalyvauti visos lenktyniauti norinčios motociklų sporto entuziastės.

Paskelbtas 2022 m. Baltijos ir Lietuvos motociklų plento žiedinių lenktynių čempionato kalendorius.

Jį sudaro šeši etapai: gegužės 21–22 d. – Pernu (Estija), birželio 4 d. – „Nemuno žiede“, liepos 2–3 d. – Bikerniekų (Latvija) trasoje, rugpjūčio 6–7 d. – Poznanėje (Lenkija) ir 20–21 d. – „Nemuno žiede“, o rugsėjo 3–4 d. – vėl Pernu.

Pernai Baltijos šalių čempionate triumfavo Šarūnas Pladas („Superbike“ klasė), vicečempionais tapo Vitalijus Parakininkas (B1200) ir Mantas Rajackas (C600), trečią vietą užėmė Kęstutis Stankūnas („Superbike“), Jonas Stankūnas („Superstock 600“) ir Gintaras Dereškevičius (C600).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių