Nemalonios „Subaru“ naujienos: atšaukia 2,2 mln. automobilių

„Subaru“ ketvirtadienį dėl stabdymo signalo žibintų gedimo atšaukė per 2,2 mln. automobilių visame pasaulyje.

Bendrovė pranešė vien Japonijoje atšaukianti 306 728 „Impreza“ ir „Forester“ modelių automobilius, o likę 1,96 mln. automobilių atšaukta kitose pasaulio šalyse, daugiausia Šiaurės Amerikoje ir Europoje.

„Pagal automobilių skaičių tai yra didžiausias atšaukimas iki šiol“, – naujienų agentūrai AFP sakė „Subaru“ atstovas spaudai. Pasak jo, jokių incidentų, susijusių su gedimu, užfiksuota nebuvo.

„Subaru“ paskelbė, kad įvairių valymo produktų dalelės galėjo padengti dalį stabdymo signalo žibintų jungiklio, trukdydamos žibintų įsijungimui ar net variklio užvedimui.

Bendrovė automobilių atšaukimą suderino su Japonijos transporto ministerija, tačiau neatskleidė šio sprendimo kaštų. Japonijos verslo laikraščio „Nikkei“ duomenimis, įmonės išlaidos dėl automobilių atšaukimo gali siekti apie 10 mlrd. jenų (79 mln. eurų).

„Subaru“ reputacija, paremta esą nepriekaištingu automobilių saugumu, pastaraisiais metais suprastėjo dėl įvairių skandalų. Automobilių gamintojas pernai turėjo pripažinti sukčiavęs nustatant automobilių ridos rodmenis. „Subaru“ taip pat pripažino leidęs kai kuriems nepakankamos kvalifikacijos gamyklų darbuotojams vykdyti galutines automobilių patikras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Tai maniškis Forester atšauktas, ar ne?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių