S. Skvernelis apie ženklus prieš trikojus: blogiau nuo to tikrai nebus

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis teigia, kad siūlymas kelio ženklais informuoti vairuotojus apie trikojus situacijos keliuose nepablogins. Visgi, pasak premjero, dabartinėje tvarkoje jis taip pat nemato problemos.

„Žiūrint, ko mes siekiame ir ko mes norime. Lygiai ta pati diskusija buvo, kai buvo pastatyti momentiniai greičio matuokliai magistraliniuose keliuose, ir irgi buvo diskusija, ar įspėjamasis ženklas turi būti ar neturi būti. Buvo priimtas sprendimas, kad turi būti, ir davė tikrai teigiamus rezultatus, nes tie matuokliai stovėjo vadinamosiose „juodosiose dėmėse“, kur buvo avaringos situacijos. Tikslas buvo ne surinkti baudas, o kad toje vietoje nebūtų pažeidinėjamos taisyklės“, – žurnalistams Seime sakė premjeras.

„Praktika Europoje yra ir tokia, ir tokia su tais laikinais matuokliais. Tai nežinau, aš nematau problemos ir dabar egzistuojančioje tvarkoje, jeigu būtų valia pareikšta, kad turi būti įspėjamieji ženklai, tai irgi gali būti. Blogiau tikrai nuo to nebus“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos pirmininkas „valstietis“ Dainius Gaižauskas siūlo Seime priimti Administracinių nusižengimo kodekso pataisą, kurioje siūloma kelio ženklais informuoti vairuotojus apie automatinę greičio kontrolės sistemą – vadinamuosius trikojus.

Siūloma nustatyti, kad administracinių nusižengimų, susijusių su transportu ir kelių ūkiu, įrodymai stacionariomis ar mobiliosiomis teisės pažeidimų fiksavimo sistemomis nedalyvaujant pareigūnui galėtų būti renkami tik esant Kelių eismo taisyklėse numatytam informaciniam ženklui „Automatinė eismo kontrolė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ano

Ano portretas
Kada po baiks plesti tauta

Jau toks ciaushkalas skvarieshnikas

Jau toks ciaushkalas skvarieshnikas portretas
Kada jis nuo to vezio kanopas uzvers,

Benamis

Benamis portretas
PADLYZA SKVERIUKS. Ciulpia pimpalus gaideliam keliu kad tik ta supista balsa rinkimuos gaut nevykelis kaip ir visi like. :D
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių