Turkijoje pristatyti šalyje sukurti elektromobilių prototipai

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) penktadienį pristatė šalyje sukurtus elektromobilių prototipus, planuojamus pradėti gaminti per ateinančius trejus metus.

„Šiandien mes visi esame istorinės dienos liudininkai, kai išsipildo Turkijos 60 metų svajonė“, – per ceremoniją šiaurės vakarinėje Kodžaelio provincijoje kalbėjo R. T. Erdoganas.

Turkija automobilių gamybos sektorius gana stiprus, bet jį daugiausiai sudaro šios pramonės tarptautinių milžinių antrinės įmonės arba partnerės.

„Turkija tapo šalimi, kuri yra ne vien naujų technologijų rinka, bet ir šalimi, jas kuriančia, gaminančia ir eksportuojančia pasauliui“, – pridūrė prezidentas.

Šįkart buvo pademonstruoti du elektromobilių prototipai, bet Turkija planuoja gaminti penkių modelių elektrinius automobilius, kurie visiškai įkrovus akumuliatorių galėtų nuvažiuoti 500 kilometrų.

Tikimasi, kad iki 2022 metų šių mašinų masinę gamybą pradės penkių Turkijos pramonės įmonių konsorciumas TOGG.

Numatoma, kad gamykloje, statomoje Bursos mieste į pietus nuo Stambulo, nuo konvejerių nuriedės apie 175 tūkst. elektromobilių per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas portretas
Receptas bambarbija, elktromobil šeize gūd.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių