Vyriausybėje – siūlymas 30 proc. taršių automobilių mokesčio skirti miestų želdynams

Vyriausybei siūloma 30 proc. taršių automobilių mokesčio skirti miestų želdynams, o ne naujų miškų sodinimui, kaip numatyta įstatyme.

Jei ministrų kabinetas trečiadienį pritars Aplinkos ministerijos pasiūlymui, šie pinigai ateityje bus skirti ne Miškų sodinimo programai, o viešųjų želdynų plėtrai.

Ministerijai būtų pavesta iki lapkričio 1-osios pateikti Vyriausybei tokią Motorinių transporto priemonių registracijos mokesčio įstatymo pataisą.

Aplinkos ministerijos kancleris Arminas Mockevičius liepą Seime yra sakęs, kad ministerija siūlys pataisyti įstatymą, kad pinigai būtų skiriami būtent želdynams miestuose tvarkyti. Anot jo, lėšos atitektų savivaldybėms ir jos pačios spręstų, kokias žaląsias zonas tvarkyti.

Jis tuomet sakė, kad miškasodžiui pinigų panaudoti neįmanoma, nes nėra laisvos žemės, be to papildomų lėšų tam ir nereikia, nes užtenka jau turimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tegu

tegu portretas
bet tuos zeldynus laistys kai menesiais sausra?ypac pavasary 2men, o is ziemos jokio sniego nebuve, paskui skusis, kad pagrindines musu upes seda, kaltins baltarusius be abejo, gera politika

Anonimas

Anonimas portretas
Netrukdykit akcijai..Klaipeda.be lietuvisku medziu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių