Aktoriaus A. Bialobžeskio įkvėpimo šaltinis – Vilniaus parkai

Žinomas aktorius ir renginių vedėjas Andrius Bialobžeskis sako, kad sporto klubai – tokie taškai, kuriuos lankyti privaloma. Tačiau Vilniuje jam gražiausi ne sporto klubai, o žalieji plotai.

Po Vingio parką A.Bialobžeskis kartais bėgioja, o kartais išsiruošia ten pavaikštinėti. Kadangi jis augo netoli šio parko, ten jam patinka iki šiol. Taip pat aktorius mėgsta pasivaikščioti po Markučių parką, kur yra Aleksandro Puškino muziejus, apsukti ratą aplink nedidelę kūdrą.

„Jau ankstyvą pavasarį ir rudenį mėgstu pasivaikščioti aplink Balžio ežerą, nes vasarą ten neįmanoma, – daug žmonių. Tos vietos mano mėgstamiausios“, – sakė pašnekovas.

Ką aktorius ten veikia?

„Mąstau apie gyvenimą, teatrą, kiną, vaidmenis – apie viską. Tos vietos padeda susikaupti. Gamta visada padeda atsigauti, pailsėti, sutelkia“, – gamtos pranašumus vardijo aktorius.

Galbūt gamtos prieglobstyje šalia Vilniaus jis sumąstė, sukūrė tėvo vaidmenį puikiame Kristijono Vildžiūno filme „Kai apkabinsiu tave“? Juokdamasis aktorius sakė, kad galbūt ir taip, – būtent tam tie pasivaikščiojimai ir reikalingi. O Vilnius tokiems dalykams tinkamas – jame nemažai žaliųjų plotų.

„Man pats gražiausias dalykas Vilniuje – žalieji plotai. Kai gyvenau Karoliniškėse, vaikščiodavau po šalia esantį draustinį. Kadangi dabar gyvenu senamiestyje, taip ir vaikštau po jį iš vieno teatro į kitą, – juokėsi A.Bialobžeskis. – Vilnius – nedidelis miestas, stengiuosi kiek įmanoma kuo daugiau po jį vaikščioti pėsčiomis.“

Senamiestyje daugybė pagundų – kavinių, barų, vyninių, restoranų. Su drauge Aneta vyriškis labiausiai mėgsta pasėdėti vyninėje „In vino“, restoranėlyje „Rene“, Pilies kepyklėlėje.

„Tai – mūsų vietos“, – apibendrino A.Bialobžeskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių