Akustinė dešimtmetį švenčiančios grupės „ba.“ programa – vidurvasario festivalyje

  • Teksto dydis:

Tik praėjus grupės „ba.“ dešimtmečio koncertui Vingio parke, grupė skelbia naują žinią – liepos 21 d. festivalyje „Midsummer Vilnius“ bus galima išgirsti akustinę grupės pasirodymo versiją.

Valdovų rūmų Didžiajame kieme vyksiantis akustinis koncertas repetuojamais būtent „Midsummer Vilnius’22“ festivaliui. Programoje – tiek grupės veiklos pradžią žymintys, tiek klausytojų pamėgti, tiek naujausi kūriniai iš būsimo albumo grupės albumo.

Grupė pasakojo, kad ruošdamiesi būsimam koncertui patys stebisi kaip artimai, naujai ir jautriai skamba akustinės dainų versijos: „Tikrai didelis malonumas iškeisti elektrinę gitarą į akustinę ir stebėtis kaip mūsų kūryba gali skambėti kitaip. Norime leisti žmonėms įdėmiau įsiklausyti į tai, ką norime pasakyti savo kūryba“, – sakė grupės lyderis Benas Aleksandravičius.

Iki tol „ba. Unplagged“ programa buvo išleista vinilinės plokštelės formatu. „Midsummer Vilnius“ festivalis bus tas vienintelis kartas metuose, kai grupė gros akustiškai, papildydama programą ir naujais kūriniais.

„Žmonės linkę ieškoti naujų patirčių, vis įvairesnių stimulų, tikisi pasotinti savo alkį. Tačiau verta pagalvoti, kad stabilūs, besikartojantys dalykai (tradicinis festivalis, ilgametė mėgstamos grupės kūryba) pasotina fundamentalius žmogaus poreikius: tas pats laikas, tie patys kūrėjai, stabili vieta, nekintanti kokybė. Kartu su „ba.“ raginame nepasiduoti triukšmui, ieškoti vertės tame, ką jau esame atradę“, – kalbėjo festivalio „Midsummer Vilnius“ vadovas Valdas Petreikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių