Kovotojas H. Vikšraitis triumfavo „KOK Grand Prix“ ketvertuko turnyre

Šeštadienį Vilniuje vykusio „Hero's“ bušido vakaro „King of Kings“ (KOK) „World Grand Prix“ ketvertuko turnyre triumfavo lietuvis Henrikas Vikšraitis.

Pirmoje dalyje - „KOK Hero's World Series“ turnyre – net keturios kovos iš šešių baigėsi anksčiau laiko.

Efektingą pergalę iškovojo vienas populiariausių Lietuvos kovotojų Ignas Barysas. Jis svorio kategorijos iki 68 kg kovoje pagal bušido taisykles nugalėjo graiką Konstantiną Skordulį (Konstantinos Skordouli). Pirmajame raunde ringe dominavo graikas, kuris parteryje pavojingai atakavo mūsiškį. Vis dėlto antrajame raunde I. Barysas parteryje sėkmingai užlaužė varžovo kovą ir graikas buvo priverstas pasiduoti.

Sunkiasvorių kovoje (per 93 kg) pagal mišrių kovos menų (MMA) taisykles lietuvis Tomas Pakutinskas nesugebėjo įveikti ukrainiečio Jurijaus Procenkos. Po papildomo raundo teisėjai paskelbė lygiąsias.

Įspūdingą pergalę iškovojo lietuvis Arvydas Gervė (KOK, iki 65 kg). Jis jau antrąją pirmo raundo minutę nokautavo uzbeką Ulugbeką Zuchurovą.

Arvydas Gervė/Mariaus Morkevičiaus(ELTA) nuotr.

Kitoje tos pačios svorio kategorijos kovoje lietuvis Martynas Danius nugalėjo tautietį Mindaugą Packevičių. Pirmajame raunde M. Danius du kartus pasiuntė varžovą į nokdauną, o antrajame tą padarė dar kartą ir iškovojo pergalę.

Toje pačioje svorio kategorijoje pergalę iškovojo ir Igoris Osininas. Lietuvos atstovas po papildomo raundo teisėjų sprendimu nugalėjo lenką Mateušą Rajevskį (Mateusz Rajewski).

KOK svorio kategorijos iki 77 kg kovoje Olandijos kovotojas Čikas Kvasis (Chico Kwasi) antrajame raunde techniniu nokautu įveikė lietuvį Mantą Stankį.

Svorio kategorijos iki 71 kg turnyro pagal KOK taisykles finale „Sparta Gym“ klubo atstovas H. Vikšraitis nugalėjo tautietį, klubo „Titanas“ auklėtinį Mindaugą Narauską.

Henrikas Vikšraitis (dešinėje)

Pirmajame raunde abu kovotojai apsikeitė pavojingomis atakomis ir nei vienam nepavyko įgyti ryškesnės persvaros. Antrajame raunde pranašesnis buvo H. Vikšraitis, po kurio smūgių M. Narauskas buvo pasiųstas į nokdauną. Trečiajame raunde M. Narauskui nepavyko perimti iniciatyvos ir pasibaigus laikui teisėjai į viršų kėlė H. Vikšraičio ranką.

Pusfinalyje H. Vikšraitis teisėjų sprendimu nugalėjo Olandijos atstovą Šonzinją Abeną (Shonzinyo Abena), o jaunasis Mindaugas Narauskas jau 79-ąją sekundę techniniu nokautu įveikė Surinamo kovotoją Žordį Laretą (Jordy Laret). Teisėjas kovą buvo priverstas stabdyti po trečiojo nokdauno.

KOK sunkiasvorių (per 93 kg) super kovoje lietuvis Julius Mocka po papildomo raundo teisėjų sprendimu nugalėjo šveicarą Patriką Šmidą (Patrick Schmid).

Po kovos J. Mocka paskelbė, kad tai buvo paskutinė jo kova Lietuvoje.

Pavargau šiek tiek. Norėjau padėkoti visiems taip gausiai susirinkusiems. Gali būti, kad tai buvo buvo mano paskutinė kova Lietuvoje.

„Pavargau šiek tiek. Norėjau padėkoti visiems taip gausiai susirinkusiems. Gali būti, kad tai buvo buvo mano paskutinė kova Lietuvoje. Ačiū, kad mane palaikėte. Pajutau, kad nejaučiu motyvacijos ir kovų alkio. Gyvenimas nestovi vietoje. Dabar turiu kitų planų, o visiems linkiu išlikti alkaniems pergalių“, - sakė J. Mocka.

Kitoje intriguojančioje KOK super kovoje (iki 93 kg) vienas stipriausių Lietuvos kovotojų Sergejus Maslobojevas nugalėjo graiką Vardaką Petrą (Vardakas Petros). Nuo pat dvikovos pradžios ringe dominavo S. Maslobojevas, o antrajame raunde jis varžovą pasiuntė į du nokdaunus iš eilės, o vėliau - ir į nokautą.

Dar vienoje vakaro kovoje lietuvis Martynas Jasiūnas (iki 71 kg) teisėjų sprendimu nugalėjo lenką Denisą Makovskį (Denis Makowski).

Per turnyro pertrauką buvo pagerbti karjeras užbaigę tituluoti Lietuvos imtynininkai - Laimutis Adomaitis, Valdemaras Venckaitis, Mindaugas Ežerskis, Aleksandras Kazakevičius ir Mindaugas Mizgaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių