„Injekcijos“ finale – 3D spausdintuvais sukurtos drabužių detalės ir kitos įdomybės

Gruodžio 10 d. Nacionalinėje dailės galerijoje (NDG) įvyks didžiausio mados festivalio Lietuvoje „Mados infekcijos“ konkurso „Injekcija“ finalas. Jame dalyvaus 16 naujų mados pasaulio vardų, o kompetentinga komisija nuspręs, kurie jų pasirodys pavasarį vyksiančioje „Mados infekcijoje“.

Antradienio rytą NDG surengtuose prabangiuose pusryčiuose – su šampanu ir zefyrais – „Mados infekcijos“ meno vadovė, dizainerė Sandra Straukaitė ir „Mados infekcijos“ prodiuserė Renata Mikailionytė pristatė „Injekcijos“ finalistus ir pasidžiaugė, kad kasmet talentų gretos tik gausėja.

„Šiemet paraiškas konkursui pateikė 74 jaunieji dizaineriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos. Iš jų atrinkome 16, kurie dalyvaus gruodį vyksiančiame finale. Keletui jų bus suteikta galimybė savo darbus pristatyti ir pavasarį vyksiančioje „Mados infekcijoje“. Džiaugiuosi, kad tiek daug jų nori dalyvauti, tai yra kelias į „Mados infekciją“, - sakė S. Straukaitė.

Šiųmetės – septintosios – „Injekcijos“ tema – ar mada lygu religija. Šį klausimą kurdami kolekcijas ir gvildeno jaunieji dizaineriai.

Pasak konkurso rengėjų, šiemet mados mylėtojai išvys daug itin kūrybiškai ir kokybiškai pritaikytų šiuolaikinių technologijų: tai ir 3D spausdintuvais sukurtos drabužių detalės, ir palyginti santūrius drabužius netikėtai papildantys QR kodai, ir iš stiklo pluošto audinio pagaminti aukštakulniai, ir netgi aksesuarai, kuriuos kuriant panaudota biologiškai užauginta oda, savo išvaizda ir struktūra panaši į gyvūninės kilmės.

Dauguma šios „Injekcijos“ finalininkų talkina Lietuvos ir užsienio dizaineriams jų mados namuose, yra dirbę mados savaičių ir festivalių užkulisiuose, patys sukūrę ir pristatę mažiausiai po vieną kolekciją.

Taigi konkurso finalo žiūrovai pamatys 14 Lietuvos jaunųjų kūrėjų ir jų duetų bei dviejų svečių iš užsienio – Latvijos ir Rusijos – kolekcijas. „Injekcijos“ finale dalyvaus: Akvilė Jančauskaitė, Ana Romanova ir Dovilė Cibulskaitė, Egidijus Učkuronis, Gintarė Salemonaitė, Greta Vitkauskaitė, Jurgita Žaromskytė, Justina Snøw, Karolina Fomičiova Fomi, Kristina Rutkauskaitė, Kristina Sviderskaitė, Liucija Domkutė, Monika Ženytė ir Fausta Povilonytė, Ugnė Martinaitytė, Vitalija Malyško, Artis Štamgūts (Latvija) ir Tatsiana Grakova (Rusija).

Dizainerė S. Straukatė intrigavo susirinkusius pranešusi, kad „Injekcijos“ podiumas bus ilgesnis už „Mados infekcijos“.

„Kiekvienais metais stengiamės savo žiūrovus pamaloninti ne tik įdomia programa, bet ir prie renginio erdvės priderinta scenografija. Jau turėjome itin neįprastą erdvę ir podiumą „Kablyje“, turėjome podiumą su pjuvenomis. Jei skaičiuosime, šiemet „Injekcijos“ podiumas bus dar ilgesnis negu per paskutinę „Mados infekciją“ Šiuolaikinio meno centre. Taigi žiūrovai turės progą iš arti ir įdėmiai apžiūrėti kiekvieną modelį“, – sakė „Mados infekcijos“ meno vadovė.

Jaunieji dizaineriai pristatys po penkis savo kolekcijų modelius. Konkursas įvyks gruodžio 10 d. 19.30 val. NDG. Po jo komisija išrinks nugalėtojus, kuriems atsivers kelias į 2014 m. kovą vyksiančią „Mados infekciją“.

Bilietus į „Injekcijos“ finalą jau galima įsigyti „Bilietai.lt“. Kaina – 40 litų. Nepraleiskite!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių