„Kalba žMOnės“ – naujas pasakojimų ciklas MO muziejuje

  • Teksto dydis:

Negalint apsilankyti muziejuje gyvai, MO kviečia kitu formatu pamatyti parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“. Šįkart MO atsispiria nuo savo šūkio „Turėk savo nuomonę“ ir pristato vaizdo pasakojimų ciklą „Kalba žMOnės“. Jame – MO muziejaus komandos pasakojimai apie pasirinktus parodoje eksponuojamus lietuvių menininkų kūrinius.

Nuo pat atidarymo MO muziejus stengiasi įkvėpti atrasti ir pažinti meną. Kiekvienas skirtingai gali matyti tą patį meno kūrinį. Norėdamas įkvėpti kitus tai daryti be baimės, MO muziejus dalinasi savo komandos pasakojimais apie pasirinktus parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“ menininkus ir jų kūrinius.

„Kad ir kaip būtų gaila, lankytojai nebeišvys parodos „Kodėl taip sunku mylėti?“. Ši paroda jau pradėta deinstaliuoti. Visgi norėdami bent kiek kompensuoti šį praradimą, sukūrėme virtualų parodos turą, kviečiame į virtualias ekskursijas, o taip pat sugalvojome su visais pasidalinti ir MO komandos pasakojimais apie jų pasirinktus kūrinius parodoje“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Vaizdo pasakojimai:

MO kuratorės, gidai, edukatoriai, savanoriai-gidai – kiekvienas asmeniškai išsirinko po skirtingą autorių. Kuo jie sužavi, traukia akį ar atkreipia dėmesį – individualūs atsakymai kiekvieno MO komandos žmogaus pasakojime. Kviečiame žiūrėti „Kalba žMOnės“ vaizdo pasakojimus – paprastus, atvirus ir be jokių išankstinių nuostatų. Taip kaip ir skelbia muziejaus šūkis „Turėk savo nuomonę“.

Parodų kuratorė Ugnė Paberžytė apie Algimantą Aleksandravičių: 

 

 

Gidas Vilius Bružikas apie Kristiną Ališauskaitę:

 

 

Edukatorė Evelina Jokštė apie Moniką Furmaną:

 

 

Savanoris-gidas Justinas Lingevičius apie brolius Algirdą ir Remigijų Gataveckus:

 

 

Savanorė-gidė Rasa Skibaitė apie Vilmantą Marcinkevičių:

 

 

Savanorė-gidė Vilija Pleskaitė apie Stasį Eidrigevičių:

 

 

Parodų koordinatorė Iveta Jaugaitė apie Patriciją Jurkšaitytę:

 

 

Edukatorė Vaida Bražiūnaitė apie Vitą Luckų:

 

 

Savanorė-gidė Skirmantė Lapinskienė apie SetP Stanikas ir Vigintą Stankų:

 

 

Gidė Audronė Ranonytė apie Violetą Bubelytę:

 

 

Virtualūs turai ir virtualios ekskursijos:

MO muziejus yra paruošęs net keletą virtualių parodų turų: „Kodėl taip sunku mylėti?“, „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“ ir „Mekas mirksi geriau“. Visi jie nemokami, prieinami virtualiai. Informacija pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis. Parodų turus galima rasti čia.

Muziejus taip pat kviečia ir į virtualias ekskursijas. Jų metu MO muziejaus gidas gyvai pasakoja apie parodas, jose eksponuojamus kūrinius. Vasario mėnesį vyksta virtualios ekskursijos po užsienio menininkų Saskia Boddeke ir Peter Greenaway parodą „Kodėl taip sunku mylėti?“ ir po iki šiol lankomiausią parodą „Rūšių atsiradimas. 90-ųų DNR“. Virtualios ekskursijos su MO gidu yra ir galimybė išvysti šias parodas dar jų nemačiusiems, ir puiki proga apsilankyti dar kartą, jei tik norisi. Virtualių ekskursijų datos ir laikai skelbiami MO muziejaus kalendoriuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių