Kirtimuose ir Naujojoje Vilnioje – galingi „Collaborative Jazz Septet“ džiazo koncertai

  • Teksto dydis:

Net ir neramių vėjų pustomą pavasarį į industrinius sostinės rajonus atklysta džiazas. Melodingas, masyvus, artimas blues ir soul tradicijai – toks, kokį atlieka „Collaborative Jazz Septet“ – kolektyvas, subūręs muzikus iš Lietuvos, Lenkijos ir Suomijos. Septetas surengs du pasirodymus – gegužės 8 d. Naujosios Vilnios kultūros centre ir gegužės 9 d. Kirtimų kultūros centre.

„Šie koncertai ypatingi tuo, jog jie vyks ne centrinėse sostinės salėse, o nišinėse miesto erdvėse. Džiazo mylėtojams, gyvenantiems Kirtimų ir Naujosios Vilnios mikrorajonuose, suteiksime progą pasiklausyti muzikos tiesiog išėjus į kiemą“, – sako „Collaborative Jazz Septet“ saksofonistas Karolis Šarkus.

Kaip pastebi Kirtimų kultūros centro komunikacijos koordinatorė Indraja Vaitkūnaitė, kokybiški kultūros renginiai industrinėse erdvėse jau kurį laiką vilioja ne tik klausytojus bei žiūrovus, ieškančius naujų patirčių, bet ir vietos bendruomenes.

„Collaborative jazz septet“ kolektyvas prisidės prie profesionalių muzikinių renginių įvairovės ir pakvies pasimėgaut gaivališku džiazo skambesiu, o pirmąsyk Kirtimų kultūros centre besilankančiųjų laukia malonūs atradimai – neabejojame, kad jauki centro atmosfera ir kokybiška garso sistema pakvies praplėst mėgstamų koncertinių erdvių žemėlapį“, – teigia ji.

Anot septeto saksofonisto Donato Petreikio, Naujosios Vilnios ir Kirtimų mikrorajonuose jiems dar neteko koncertuot. „Laukiame ne tik šio žanro entuziastų – kviečiame vietos bendruomenes bei visus, neabejingus muzikai, kultūrai, atvykti ir susipažint su tradiciniu džiazo stiliumi. Norėdami išreikšti solidarumą ir palaikymą Ukrainai, pusę surinktų lėšų už bilietus skirsime paramos fondui „Blue-Yellow“, – teigia jis. Abu koncertus sostinėje remia LATGA, AGATA bei Vilniaus miesto savivaldybė.

„Collaborative Jazz Septet“ – iš meilės džiazo tradicijai užgimęs kolektyvas, kurio epicentre – du geri draugai, kompozitoriai ir saksofonistai – Donatas Petreikis ir Karolis Šarkus. Septetas autentiškai atlieka septintojo dešimtmečio bebop ir hardbop erų įkvėptą autorinę muziką, kurią Lietuvoje galima išgirst labai retai.

Koncertų metu grupė atliks kūrinius iš debiutinio albumo „Collaborative Jazz Septet“ (2020), pristatys vaizdo įrašų seriją „That Groove“ bei muziką iš būsimo LP, kuris pasirodys šįmet.

„Serija „That Groove“ pratęsia pradinę mūsų septeto idėją – kuo autentiškiau atlikt bebop ir hardbop, naudojant mūsų pačių parašytas kompozicijas. Šis formatas įdarbina ne tik ausis, bet ir akis, nes toks muzikos klausymo būdas yra bene gryniausias ir arčiausias gyvo atlikimo. Labai džiaugiamės rezultatu, ir jeigu vis dar abejojate, ar verta ateiti į šiuos koncertus, paklausykite vaizdo įrašų ir įsitikinkite patys“, – kviečia K. Šarkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių