Orkestro „Trimitas“ vadovas apskundė teismo sprendimą grąžinti buvusį dirigentą į pareigas

Valstybinio pučiamųjų instrumentų orkestro „Trimitas“ vadovas Antanas Kučinskas apskundė teismo sprendimą grąžinti buvusį vyriausiąjį dirigentą į pareigas Ugnių Vaiginį į pareigas.

„Teisminis procesas tęsiasi toliau, jis dabar yra apeliacinėje instancijoje (...) Kol nėra sprendimo, apie grąžinimą negali būti kažkokių kalbų – nei teisinių, nei darbinių“, – antradienį žurnalistams sakė orkestro vadovas.

Orkestro trimitininkas Robertas Vasilevskis teigė teigiamai vertinantis susiklosčiusią situaciją, nes nepakeičiamųjų dirigentų nėra.

„Vertinu labai teigiamai, nes susiklosčiusi situacija Lietuvoje su dirigentais, kad jeigu dirigentas paskiriamas į kolektyvą dirbti, jis tampa nepakeičiamas“, – svarstė muzikantas.

„Nors aš iš savo pusės įsivaizduoju, kad vadovas ateina su skirtingomis programomis, nes vadovas turi terminą – penkerius metus, po jų keičiasi vadovas, ateina kitas su kita programa, su kita vizija, kokią kryptį jis įsivaizduoja kolektyve, ir man atrodo, kad tai yra labai teigiamas ir geras impulsas – ir dirigento vieta yra rotuojama“, – pridūrė jis.

Apie orkestro vadovo ir buvusio vyriausiojo dirigento ginčą teisme rugpjūčio pradžioje pranešė naujienų portalas lrytas.lt.

Jo teigimu, po 30 metų darbo orkestre 53-ejų U. Vaiginis buvo atleistas pernai gruodį, jis portalui teigė patyręs psichologinį spaudimą, kad pats atsistatydintų.

Anot portalo, buvęs dirigentas atleistas pirmą dieną po nedarbingumo. Po to U. Vaiginis kreipėsi į Darbo ginčų komisiją, ši iš dalies patenkino jo skundą ir nurodė orkestrui išmokėti dirigentui 12,2 tūkst. eurų už neteisėtą atleidimą.

Šį sprendimą, pasak lrytas.lt, Vilniaus apylinkės teismui apskundė A. Kučinskas, tačiau sprendimas vadovui buvo nepalankus – teismas nurodė ne tik sumokėti U. Vaiginiui 10,2 tūkst. eurų už priverstines pravaikštas ir už kiekvieną darbo dieną nuo teismo sprendimo priėmimo iki jo įvykdymo po 80 eurų, per 5 tūkst. eurų neturtinės žalos ir teismo išlaidų, bet ir grąžinti dirigentą į darbą.

„Trimitas“ kaip Vilniaus centrinio kultūros ir poilsio parko muzikos kolektyvas įkurtas 1957 metais, jo įkūrėjas – kompozitorius ir dirigentas Vitas Žilius.

Nuo 2018 metų orkestrui vadovauja profesorius A. Kučinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nesutiko

nesutiko portretas
2 meno /runkeliu/ muzikeliu charakteriai bei arogantiskas durnumas matosi paveiktas skiepu?''''''
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių