Savaitgalį vyksiančių „Ančiukų lenktynių“ herojė – smuiką įsimylėjusi Lėja

Sekmadienį, birželio 12 d., Vilniuje vyks kasmetis labdaros renginys „Ančiukų lentynės“, skirtas surinkti lėšų talentingiems vaikams, kuriems jų trūksta. Viena projekto dalyvė – keturiolikmetė smuikininkė Lėja.

Švelnūs, kartu ir dramatiški smuiko stygų garsai skamba keturiolikmetės smuikininkės, Lėjos Viktorijos Voronovaitės rankose. Šiais metais ji baigė septintą Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos klasę. Smuikininkė groti pradėjo kai jai buvo vos penkeri, nuo to laiko, sako, niekada negalvojo apie nieką kitą tik apie profesionalios smuikininkės kelią.

„Man tėtis parodė filmą apie labai žymų smuikininką Maksimą Vengerovą. Ten smuikas nebuvo traktuojamas kaip daiktas, su kuriuo daug valandų reikia dirbti – ten jis buvo visai kitoks: rodė, kaip su smuiku yra linksma ir dėl to aš norėjau stoti į muzikos mokyklą, – pasakoja Lėja. – Aš tiesiog nuo 5 su puse metų pajaučiau, kad noriu groti, ir to siekiu. Turiu savo svajonę. Pasirinkau groti, nes tai mane nuramina ir aš muzikoje tiesiog esu pilna, man tai yra labai prie širdies.“

Lėja yra viena iš šešių vaikų, kurie šiemet bus remiami 12 kartą organizuojamose „Ančiukų lenktynėse“. Tai – visai šeimai skirtas labdaringas renginys, per kurį žmonės perka lenktynėse dalyvaujančius ančiukus, o už juos surinkti pinigai skiriami talentingiems vaikams iš nepasiturinčių šeimų. Sekmadienį 11 val. pramogų ir poilsio centre „Belmonte“ prasidėsiančio renginio metu Vilnelę užplūs 500 ančiukų. Jiems startas bus duotas 13.30 val.

Daugiau apie Lėją – reportaže



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių