Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje pradėtas M. K Čiurlioniui skirtų renginių ciklas

Tomo Raginos nuotr.

Vilniaus rotušėje – koncertas, skirtas Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui. Taip, pasak koncerto rengėjų, pradedamas didžiam menininkui skirtų renginių ciklas.

Pianistai Rokas Zubovas ir Artūras Anusauskas, aktorius Aidas Giniotis šį vakarą Rotušėje skyrė M. K. Čiurlioniui. Minint 140-ąsias jo gimimo metines planuojama daugiau patyrinėti M. K. Čiurlionio asmenybę, kūrybiškumo fenomeną. Kaip jis paveikė savo amžininkus.

Pavyzdžiui, šįvakar pristatoma grafaitės Emilijos Pliaterytės dienoraščio ištrauka, kurioje ji aprašo M. K. Čiurlionio atvykimą į Vilnių, kaip jis atrodė, kaip elgėsi. Pasak M. K. Čiurlionio namų vadovo Roko Zubovo, vis daugiau užsienio mokslininkų ir menininkų domisi M. K. Čiurlionio kūryba, tyrinėja ją.

„Vis daugiau į Lietuvą atvyksta muzikantų, kurie vis daugiau savo šalyse groja, propaguoja M. K. Čiurlionį, įrašinėja kompaktines plokšteles, tai šie metai aišku pasižymės tuo, kad gal pirmą kartą bus tie visi renginiai, ar bent pagrindiniai renginiai sudėti į vieną vientisą kalendorių“, – sakė R. Zubovas.

Per šiuos metus bus surengtos trys mokslinės konferencijos, vyks tarptautinis M. K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas. Nacionalinis M. K. Čiurlionio muziejus ketina parodyti visuomenei naujų įsigytų M. K. Čiurlionio darbų, taip pat išvysime užsienio dailininkų darbų, kuriuos stipriai paveikė Lietuvos menininkas.

Tikimasi pristatyti šiuo metu restauruojamus nebaigtus muzikos kūrinius, kuriuos per pastaruosius metus mokslininkai rado archyvuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų