Pereiti į pagrindinį turinį

Amatininkams mugėje – mažiau painiavos

2009-01-27 09:00

Sostinės savivaldybė žada, kad šiemet prekiauti Kaziuko mugėje bus pigiau ir paprasčiau.

Kaip pranešė savivaldybė, kovo pradžioje vyksiančioje tradicinėje Kaziuko mugėje su amatininkais turėtų prekiauti ir šalies ūkininkai.

Savivaldybė taip pat rengiasi supaprastinti norinčiųjų prekiauti mugėje registracijos tvarką. Kaziuko mugės operatorius privalės užtikrinti, kad užsiregistruoti prekiauti mugėje būtų kaip įmanoma paprasčiau, o vienkartinis mokestis už 2 kv. m prekybos plotą neviršytų 30 litų už dieną.

Dailės akademijos, meno mokyklų, kolegijų studentai, taip pat neįgalieji, prekiausiantys savo pagamintais dirbiniais, už tą patį prekybos plotą mokės 10 litų už dieną.

Šiemet Kaziuko mugės teritorija pagal parduodamus-eksponuojamus dirbinius bus suskirstyta į keturias zonas. Savivaldybės teigimu, taip siekiama užtikrinti, kad geriausiose prekybos vietose būtų demonstruojami tradiciniai amatai, prekiaujama tautinio paveldo gaminiais.

Detalią registracijos prekiauti tvarką ruošiamasi paskelbti artimiausiu metu.

Kaziuko mugę šiemet rengs vienintelis to imtis panoręs pretendentas – renginių organizavimo bendrovė "Concept events&media". Aštuonerius metus Kaziuko mugę organizavęs užeigos "Marceliukės klėtis" savinininkas Vytenis Urba dėl ekonominių sunkumų šiais metais konkurse nedalyvavo.

Šiemet Kaziuko mugė sostinėje numatoma kovo 6–8 d.

BNS,VD inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų