Pereiti į pagrindinį turinį

Anduose lietuviai ištrūko iš mirties nagų

2007-07-12 00:00

Keturiems turistams iš Lietuvos lemtis iškrėtė piktą pokštą – jie įveikė pavojingus Peru upių maršrutus, tačiau nelaimė jų tykojo kelyje.

Keturiems turistams iš Lietuvos lemtis iškrėtė piktą pokštą – jie įveikė pavojingus Peru upių maršrutus, tačiau nelaimė jų tykojo kelyje.

Žuvo 14 žmonių

Naujienų agentūra “Associated Press” (AP) iš pradžių pranešė, kad per dešimtis gyvybių nusinešusią autobuso avariją Peru pietinėje dalyje Andų kalnuose žuvo du turistai iš Lietuvos.

Vėliau paaiškėjo, kad žuvusių lietuvių nėra, tačiau sužeisti keturi mūsų tautiečiai. Tai tapo žinoma, kai Užsienio reikalų ministerijai pavyko susisiekti su Peru ligoninėmis.

Peru žiniasklaida pranešė, kad sužeisti 34 metų Vytautas Rutkauskas, 32 metų Auksė Radžvilaitė, 33 metų Kristijonas Genevičius bei 41 metų Remigijus Drižys buvo nuvežti į dvi ligonines.

K.Genevičius nukentėjo mažiausiai, jis iš ligoninės išleistas pirmiausia. Sunkiausiai sužeistas R.Drižys – jam nustatyta stuburo trauma. Vienintelei kompanijos moteriai sužalotas žandas. Visi keturi Lietuvos piliečiai yra apsidraudę, todėl jiems suteikiama nemokama medicininė pagalba.

Nusirito nuo skardžio

Avarija įvyko pirmadienio vakarą greitkelyje netoli turistų pamėgto Kusko miesto. Per nelaimę žuvo 14 keleivių, dar 25 buvo sužeisti. Iš pradžių buvo pranešta, kad keleivinis autobusas atsitrenkė į atvažiuojantį sunkvežimį ir žuvo abiejų automobilių vairuotojai.

Vėliau paaiškėjo, kad autobusas nusirito nuo skardžio. Kusko ugniagesių tarnybos vadas Edvimas Mancilla sakė, kad autobusas nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkęs į uolienų krūvą, kurią kelyje paliko protestuojantys mokytojai. Jie buvo akmenimis užtvėrę kelią. V.Rutkausko brolis Arvydas vakar patvirtino sužinojęs, kad autobusas iš tikrųjų nusirito nuo skardžio.

Tėvai laukė žinių

K.Genevičiaus tėvas, žinomas skulptorius Juozas Genevičius, teigė apie nelaimę sužinojęs iš “Kauno dienos”. “Sūnus ten iškeliavo su dar trimis draugais. Jie ten plaukė baidarėmis. Į Lietuvą turėjo grįžti liepos 14 dieną, dabar nežinome, kada laukti”, - sunerimęs kalbėjo J.Genevičius.

Menininkas sakė, kad jo sūnus fizikas mėgo keliauti. “Lietuvoje daug plaukiojo upėmis. Daug keliavo studijuodamas Suomijoje ir Anglijoje. Nenorėjau, kad jie važiuotų taip toli”, - atsiduso J.Genevičius.

Lietuviai Peru keliavo Urubamba upe. Namiškiams buvo pranešę, kad pavojingiausią ruožą jau įveikė. Sakė, kad skuba grįžti namo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų