Pereiti į pagrindinį turinį

Antikorupcijos komisija užsiima niekais

2008-01-08 00:00

Kauno miesto tarybos Antikorupcijos komisijos nariai vakar pažėrė priekaištų jai vadovaujančiam konservatoriui.

Kauno miesto tarybos Antikorupcijos komisijos nariai vakar pažėrė priekaištų jai vadovaujančiam konservatoriui.

Kiekvieną mėnesį bent po kartą susirenkantys Kauno miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos nariai vakar pratrūko. Juos suerzino tai, kad komisija kelintą kartą iš eilės turi nagrinėti gyventojų skundus dėl savivaldybės veiklos, kuriuose neįmanoma įžvelgti jokių korupcijos galimybių.

„Dauguma mūsų nagrinėjamų skundų niekaip nepatenka į mūsų komisijos kompetencijos ribas. Tuos raštus galime persiųsti administracijos direktoriui“, – stebėjosi komisijos narys Stasys Buškevičius. „Jei neturime ką svarstyti, reikia parengti atsakymus skundų autoriams, o dabar tuščiai gaištame laiką“, – piktinosi komisijos narys Gintaras Furmanavičius.

S.Buškevičius pasiūlė parengti kreipimosi į komisiją tvarką, kurioje būtų nurodyta, kaip pateikiami pareiškimai, kaip jie nagrinėjami. „Kiekvienas besikreipiantis į komisiją turėtų nurodyti, kur gali kilti korupcijos apraiškų, nes esame priversti skaityti neaiškius, netvarkingai parengtus tekstus“, – pastebėjo S.Buškevičius.

G.Furmanavičius replikavo, kad parengus specialų kreipimosi į Antikorupcijos komisiją aprašą konservatoriai neturės kuo pasigirti per artėjančius rinkimus. Komisijos pirmininkas Raimundas Kaminskas yra Tėvynės sąjungos narys. „Jūs galvokite apie Darbo partiją“, - atrėžė jis šios partijos atstovui G.Furmanavičiui.

R.Kaminskas tikino, kad kiekvienas turi teisę kreiptis į komisiją. „Vyresnio amžiaus piliečiams dažnai trūksta teisinio raštingumo, tačiau mums, politikams, būtų neteisinga nepriimti jų skundų“, - sakė jis. Anot R.Kaminsko, komisija, gavusi rimtų signalų apie galimą korupciją, apie tai informuotų Specialiųjų tyrimų tarnybą.

Ankstesnės kadencijos Antikorupcijos komisijai vadovavo opozicijos atstovas Stasys Žirgulis. Tuomet komisija nagrinėdavo ir iš tiesų su galima korupcija susijusius klausimus. Dabar komisijai vadovauja konservatorių, kurie yra valdančiojoje koalicijoje, atstovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų