Pereiti į pagrindinį turinį

Aplink Vilnių: rinkimų dieną migracijos poskyriai padės neturintiems asmens dokumentų

2014-05-20 09:30
Vilniaus VPK nuotr.

Vilniaus policijos Migracijos valdyba per sekmadienį vyksiančius prezidento ir Europos Parlamento atstovų rinkimus žada dirbti ir pagelbėti asmens dokumento neturintiems rinkėjams, kad šie galėtų balsuoti.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai, šį sekmadienį Vilniaus VPK Migracijos valdyba dirbs nuo 9 iki 13 val. ir suteiks tik būtiniausias paslaugas su netikėtomis problemomis susidūrusiems asmenims.

Lietuvos pilietybės klausimai sprendžiami nebus, nedirbs ir Užsieniečių reikalų skyrius, tačiau bus galima atsiimti anksčiau užsakytą ir jau pagamintą asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą, teigiama sostinės Migracijos valdybos pranešime.

Dėl kokių nors priežasčių praradusiems asmens tapatybės kortelę ar pasą, bus išduodamas piliečio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantis  laikinasis pažymėjimas, kuris rinkimų dieną atstos pasą ar asmens tapatybės kortelę.

Vilniaus VPK Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis patvirtino, kad sulaukta gyventojų aktyvumo ir per pirmąjį prezidento rinkimų turą - anot jo, rinkimų dieną sekmadienį, gegužės 11-ąją devyniolika žmonių atėjo atsiimti jau išrašytus asmens dokumentus, buvo priimta penkiolika prašymų išduoti/pakeisti dokumentus, vienuolikai asmenų išduoti laikinieji pažymėjimai.

Laikinasis pažymėjimas galioja ne ilgiau kaip vieną mėnesį nuo išdavimo dienos, išduodamas tik pateikus prašymą įgyti naują asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą ir sumokėjus (arba pateikus mokėjimo kvitą) nurodytą sumą už pasirinktojo dokumento išdavimą.

Rinkimų dieną nuo 9 iki 13 valandos taip pat dirbs Trakų, Ukmergės rajonų Migracijos poskyriai, nuo 8-ių iki 17-os valandos – Šalčininkų rajono Migracijos poskyris.

Antrasis prezidento rinkimų turas ir Europos Parlamento rinkimai vyks sekmadienį, gegužės 25-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų