Pereiti į pagrindinį turinį

Atspėk kelio ženklus Gedimino prospekte

2010-09-14 09:48
Atspėk kelio ženklus Gedimino prospekte
Atspėk kelio ženklus Gedimino prospekte / Gedimino Bartuškos nuotr.

Pačioje sostinės širdyje Gedimino prospekto ir J.Tumo-Vaižganto gatvių sankryžoje pamatę kelio ženklus nežino kaip elgtis ne tik miesto svečiai, bet ir ilgą laiką automobilio vairą sukiojantys vilniečiai.

"Niekaip nesuprantu, kada čia galima sustoti, kada draudžiama stovėti. Gal galite paaiškinti?" – dienraščio prašė vilnietis, automobilį vairuojantis tikrai ne vienus metus.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas sutinka, kad toks "ženklų medis" tikrai gali gluminti vairuotojus, tačiau nieko keista ar neįprasta jame nėra.

"Šie ženklai atsirado dėl komplikuoto eismo Gedimino prospekte ir galimybės jame sustoti", – kalbėjo M.Putrimas.

Kelių patrulių rinktinės vado teigimu, viršutinis kelio ženklas 329 (ribotas greitis) nurodo greičio apribojimą prospekte, du vidutiniai ženklai 332 (sustoti draudžiama) ir 333 (stovėti draudžiama) su galiojimo lentelėmis nurodo, kad šioje Gedimino prospekto dalyje darbo dienomis nuo 10 iki 11 val. galima sustoti išleisti keleivių ar iškrauti prekių, o visą likusią paros dalį (ir per visas išeigines ir šventines dienas) sustoti draudžiama.

"Daug ką stebina užrašas nuo 11 iki 10 val. Jį reikia suprasti tiesiogiai: sustoti čia draudžiama nuo vienos dienos 11 val. iki kitos dienos 10 val., nes Gedimino prospeko verslininkai yra išsikovoję, kad valandą jie galėtų sustoti šioje prospekto dalyje išsikrauti prekių", – aiškino M.Putrimas.

Apačioje kabantys ženklai, pareigūno nuomone, turėtų būti aiškūs visiems – kelio ženklas 301 (įvažiuoti draudžiama) su galiojimo lentelėmis nurodo, kad į prospektą draudžiama įvažiuoti pirmadienį–šeštadienį nuo 24 iki 6 val. ir visą sekmadienį, o pirmadienį–šeštadienį nuo 6 iki 24 val. eismas prospekte leidžiamas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų