Pereiti į pagrindinį turinį

Automobilių stovėjimas Vilniuje gali atpigti

2010-05-13 08:00
Automobilių stovėjimas Vilniuje gali atpigti
Automobilių stovėjimas Vilniuje gali atpigti / Roko Medonio nuotr.

Sostinės valdžia tikina, kad rinkliava už automobilių stovėjimą senamiestyje nedidės. Netgi užsimenama, kad stovėjimas požeminėse aikštelėse turėtų pigti.

Pasiūlymas nepateiktas

Savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" generalinis direktorius Gintas Bliuvas "Vilniaus dienai" teigė, esą nei jo vadovaujama bendrovė, nei miesto politikai nepateikė pasiūlymo didinti rinkliavą senamiestyje.

"Bent jau neturiu tokios informacijos, – sakė G.Bliuvas. – Aš esu vykdytojas. Jeigu mums pasakys padidinti kainą, mes perprogramuosime aparatus, ir viskas. Čia politikų sprendimas, ne mūsų."

Anot jo, kalbos apie galbūt didesnį mokestį tėra tik vieši pasvarstymai, nieko daugiau. O požeminėse aikštelėse stovėjimas esą neturėtų brangti. Vienintelė problema – kaip pritraukti į jas daugiau automobilių.

"Galbūt kainas požeminėse aikštelėse netgi reikėtų sumažinti, kad būtų padidinta jų apkrova", – svarstė G.Bliuvas. Šiai minčiai pritaria ir miesto valdžia.

Atpiginti ne taip paprasta

Antradienį per tradicinę spaudos valandą meras Vilius Navickas pareiškė, esą nelogiška, kad mašinos stovėjimas požeminėje aikštelėje kainuoja brangiau nei gatvėje. Anot jo, taip senamiestis užkemšamas mašinomis, o požeminės aikštelės stovi apytuštės.

Jam pritaria ir už transportą atsakingas vicemeras Romas Adomavičius. Tiesa, jis "Vilniaus dienai" teigė, kad atpiginti stovėjimą požeminėse aikštelėse nebus paprasta.

"Kiek jis gali pigti – geras klausimas. Rimtesnis, negu atrodo", – sakė R.Adomavičius.

Anot jo, apie pigesnes požemines aikšteles būtų galima galvoti tokiu atveju, jeigu pavyks pastatyti naujas aikšteles senamiesčio prieigose ir jas išlaikyti vienose rankose. "Bet jeigu bus nuspręsta, kad požeminės aikštelės bus perduotos kokiam nors koncesininkui, o antžeminės liks savivaldybei, čia jau bus negerai. Taip negali būti", – nuogąstavo politikas.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Vilniaus diena"

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų