Pereiti į pagrindinį turinį

Bernardinų parapijos kiemelyje – šventiniai pietūs stokojantiems

2021-12-25 19:43
DMN inf.

Šv. Kalėdų dieną bernardinų parapijiečiai bažnyčios kieme verda žuvienę ir kiaulienos troškinį. Jau aštuntus metus maistas gaminamas Vilniaus stokojantiems, praneša LNK.

Kadras iš vaizdo įrašo

Bernardinų parapijos kiemelyje kvepia vengriška žuviene. Čia vyksta jau tradicija tapę šventiniai pietūs stokojantiems. 

„Viriau vengrišką žuvienę iš 30 kilogramų karpio ir vieno šamo. Receptas labai paprastas. Gavosi 70 litrų žuvienės. Tikiuosi, kad bus skanu“, – sako žurnalistas, rašytojas, keliautojas Vytaras Radzevičius.

Tiek žuvienės užtenka pamaitinti apie 200 žmonių. Skaičiuojama, kad maždaug tiek žmonių ir susirinks pavalgyti arba ateis pasiimti maisto į namus.

Prie renginio maistu prisideda ir verslininkai. 

Kalėdinių pietų stokojantiems iniciatorius – virtuvės šefas italas Gian Luca Demarco – gamino kiaulienos troškinį. Italijoje tradicija pamaitinti skurdžiau gyvenančius per šventes gyvuoja jau seniai, todėl jis šią iniciatyvą ėmėsi įgyvendinti ir Lietuvoje. 

Anot bernardinų parapijos klebono, tokius pietus rengti labai svarbu. 

Pasak renginio savanorių, dalijimasis per šventes atneša džiaugsmo ir patiems. 

Ne tik šventinį stalą papuošusi, bet ir kas savaitę dekoruojanti gėlių puokštėmis bernardinų bažnyčią dizainerė antrina, kad dalintis gerumu naudinga sau pačiam. 

Anksčiau kalėdiniai pietūs vykdavo viduje. Pernai renginys nevyko išvis – tik maistą išvežiojo. O šiemet dėl pandemijos persikėlė į lauką. Koronavirusas ateinančių pietauti skaičiaus nesumažino. 

Šventiniai pietūs stokojantiems bernardinų parapijoje rengiami aštuntą kartą. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų