Bulvės – pigesnės nei pernai, tačiau pirkėjų beveik nėra

Bulvių paklausa Kauno turguose šią žiemą – apgailėtina. Taip „Kauno dienai“ tvirtino gerokai suprastėjusius prekybos rezultatus fiksuojantys ūkininkai. Jų manymu, tai byloja apie emigracijos mastą.

Atpigo daugiau nei dukart

Praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu Kaune veikiančiose turgavietėse bulvės kainavo dvigubai brangiau.

„Pernai žiemą už bulvių kilogramą prašiau lito ir 80 centų, dabar – tik 80 centų, tačiau pirkėjų beveik nėra. Nežinau, kas atsitiko“, – kalbėjo Kauno geležinkelio stoties turgavietės prekybininkas Rimas.

Pasak jo, praėjusiais metais bulvių net pristigdavo, nes didelius jų kiekius nupirkdavo klientai iš Rusijos, kurioje dėl nepalankių oro sąlygų tuometis bulvių derlius buvo labai blogas.

Smarkiai sumažėjo pirkėjų

Žaliakalnio turguje bulves (kilogramas – 80 centų) pardavinėjantis Šakių rajono ūkininkas Virginijus Gudelevičius taip pat geru žodžiu minėjo praėjusiais metais bulves pirkusius rusus ir pasakojo, kad šie metai prekybos prasme yra labai skurdūs.

Jo pastebėjimu, Lietuvoje apskritai mažėja pirkėjų. Tokio reiškinio priežastis, vyro manymu, – emigracija.

„Dažniausiai bulves perka pagyvenę žmonės, nes į užsienį neišvažiuoja tik seneliai. Labai retai pasitaiko, kad koks nors jaunas vyras pirktų kelis maišus bulvių savo šeimai“, – dalijosi pastebėjimais ūkininkas, per dieną parduodantis apie 300 kilogramų bulvių. Tai keletą kartų mažiau nei praėjusiais metais.

Neapsimoka prekiauti

Šalia Kauno pilies veikiančiame ūkininkų turgelyje bulvės kainuoja šiek tiek brangiau nei kitose Kauno turgavietėse – litas už kilogramą.

Dešimties hektarų ploto lauke bulves auginantis ūkininkas iš Prienų sakė, kad šiais metais prekiauti prie Kauno pilies yra nuostolinga.

„Pirkėjų labai nedaug. Gal jie renkasi prekybos centrus? Per dieną parduodu tik apie 200 kilogramų. Dėl tokios prekybos iš Prienų į Kauną neverta net važiuoti. Gautų pinigų vos užtenka už kelionę ir už prekybos vietą susimokėti. Kad būtų bent kiek pelno, per dieną reikėtų parduoti bent pusę tonos“, – tvirtino ūkininkas iš Prienų.


Šiame straipsnyje: bulvėsTurgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
bulves neskanios kad ir ukininku privaryta chemijos verdant visa virtuve smirda

pirkeja

pirkeja portretas
Tai kad susalusios visos... Neimanoma valgyt.

Kop

Kop portretas
Ekonomika atsigauna.Dėl to nieks neperka.
VISI KOMENTARAI 24

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių