Pereiti į pagrindinį turinį

Butų užgrobėjus užtaria parlamentarai

2008-01-17 00:00

Neteisėtai butus Kaune užėmusius asmenis palaiko Seimo nariai, prašydami leisti jiems gyventi savivaldybei ar privatiems asmenims priklausančiuose būstuose.

Neteisėtai butus Kaune užėmusius asmenis palaiko Seimo nariai, prašydami leisti jiems gyventi savivaldybei ar privatiems asmenims priklausančiuose būstuose.

Prašo pažeisti įstatymą

Kauno miesto savivaldybė nuolat susiduria su panašia situacija, kai socialiai remtini asmenys savavališkai užgrobia būstą, o paskui reikalauja leisti jame gyventi arba prašo kito būsto.

Dvi taip pasielgusios moterys sulaukė galingų užtarėjų paramos. Žmogaus teisių komiteto vardu Seimo narys Arminas Lydeka prašo rasti galimybę suteikti bendrabutį Jolantai Kondratenkienei, o parlamentarė Vincė Vaidevutė Margevičienė norėtų, kad be eilės savavališkai užimtas butas būtų išnuomotas Dovilei Petrusevičiūtei.

Kieno interesus gina?

„Tai ne pirmas kartas, kai prašoma suteikti gyvenamąjį plotą, nesant teisinio pagrindo. J.Kondratenkienė nėra socialiai remtina“, – guodėsi administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. Ši moteris bendroje eilėje gauti būstą yra tik 654-a.

Savanorių prospekte 239 numeriu pažymėtas namas 2004 metais buvo grąžintas savininkui. „Kieno interesus mes giname: namo savininko, kuris negali naudotis savo turtu, ar to asmens, kuris neteisėtai užėmė butą?“ – retoriškai klausė tarybos narė Edita Gudišauskienė, kai kita tarybos narė, Loreta Kudarienė, pasiūlė leisti J.Kondratenkienei laikinai gyventi savavališkai užimtame bute.

Gyvenamojo fondo administravimo skyriaus vedėja Kristina Kuprienė informavo, kad D.Petrusevičiūtė yra neteisėtai užėmusi butą Vydūno alėjos 47 name. Ji bendrajame būsto laukiančių asmenų sąraše yra 707-a.

Nukenčia kiti žmonės

„Žmonės neteisėtai užima butus ir ten gyvena naudodamiesi savivaldybės silpnumu. Mes negalime suteikti butų asmenims, esantiems eilės pabaigoje“, – pastebėjo K.Kuprienė.

Meras Andrius Kupčinskas įsitikinęs, kad sprendžiant šias problemas reikia atsižvelgti ne tik į įstatymus, bet ir laikytis protingumo kriterijaus – neišmesti žiemą į gatvę šeimų su mažais vaikais. Administracijos direktoriui nuodyta parengti sprendimo projektą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų