Pereiti į pagrindinį turinį

Buvusiam valdininkui — teismo smūgis

2007-11-27 00:00

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas vakar paskelbė, kad dabartinis „Autrolio“ vadovas Alvydas Gineitas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas vakar paskelbė, kad dabartinis „Autrolio“ vadovas Alvydas Gineitas supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Buvusiam Kauno miesto savivaldybės Ekonomikos departamento direktoriui konservatoriui A.Gineitui nepavyko įrodyti, kad Vyriausioji tarnybinės etikos komisija jam nepalankų sprendimą paskelbė nepagrįstai.

Teismas konstatavo, jog vykdant viešojo pirkimo konkursą A.Gineitas neinformavo komisijos pirmininko ir miesto savivaldybės vadovų apie „Eksalio“ ūkinius ryšius su „Žiežmarių hidrostatyba“. Jis nenusišalino nuo dalyvavimo konkurso komisijos veikloje. A.Gineitas taip pat nedeklaravo aplinkybės, jog yra „Eksalio“ steigėjas ir jam priklauso visos bendrovės akcijos.

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Kauno meras konservatorius Andrius Kupčinskas vakar sakė dar nematęs teismo sprendimo, todėl nenorėtų jo komentuoti.

„Jei A.Gineitas iš tiesų supainiojo viešuosius ir privačius interesus, turėsime kaip nors į tai reaguoti“, - tikino A.Kupčinskas.

„Autrolio“ valdybos pirmininkas Kęstutis Derliūnas teigė, kad valdyba apsispręs dėl A.Gineito, kai gaus teismo dokumentus.

„Dabar nieko negaliu pasakyti“, - išsisukinėjo jis. Anot K.Derliūno, valdyba patenkinta A.Gineito darbu, nes bendrovė sumažino ją slėgusias skolas.

„Gyvename teisinėje valstybėje, negaliu nesutikti su teismo sprendimu“, - vakar „Kauno dienai“ sakė A.Gineitas. Jis teigė ramiai priimsiąs bet kokį Kauno konservatorių sprendimą dėl jo darbo „Autrolyje“. „Į politiką nesikišu, o ūkinį darbą atlieku gerai. Nesiryžtu spėlioti, kokį sprendimą priims konservatorių frakcija“, - aiškino A.Gineitas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų