Pereiti į pagrindinį turinį

D. Britanijai balsuojant dėl likimo ES – palaikymo renginys Katedros aikštėje

2016-06-20 07:34
DMN inf.

Jau šį ketvirtadienį, birželio 23 dieną, Didžiosios Britanijos piliečiai balsuos istoriniame referendume, kurio metu turės priimti sprendimą, ar šalis liks Europos Sąjungos nare, ar pasitrauks iš Bendrijos. O vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami palaikyti vieningą Europą.

ES institucijų vadovai yra pažymėję, jog Didžiosios Britanijos pasitraukimas iš ES atvertų didelio netikrumo periodą tiek Didžiajai Britanijai, tiek Europos Sąjungai ir visam pasauliui.

Europos Sąjungos istorija yra sėkmės istorija, įrodžiusi, jog tik glaudus tarpusavio bendradarbiavimas, bendros vertybės ir šalių solidarumas gali užtikrinti taiką, demokratiją ir ekonominę pažangą.

„Tikime, jog tik stipri ir vieninga Europa gali įveikti šiandienos geopolitinius iššūkius – atsiskyrimas nuo Bendrijos negali būti tinkamas ir efektyvus atsakas į Europos problemas. Jungtinės Karalystės sprendimas pasilikti Europos Sąjungoje būtų naudingas tiek Jungtinei Karalystei, tiek ir visai Europai. Palaikydami vieningos Europos idėją, visus kviečiami pirmadienį, 19 val. sudalyvauti renginyje Katedros aikštėje ir palinkėti britams tarti „Taip“ tolesnei narystei Europos Sąjungoje“, – ragina renginio iniciatoriai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų