Dar viena pramoninė Vilniaus teritorija virs gyva erdve

  • Teksto dydis:

Pramoninėms sostinės vietoms transformuojantis į darnias miesto zonas, Drujos g. 2 esantį pramoninės paskirties pastatą rengiamasi rekonstruoti į administracinį, o jo projektiniai pasiūlymai netrukus nuotoliniu būdu bus pristatyti visuomenei.

„Šios teritorijos charakterį kuria vakarinėje dalyje išsiplėtęs naujasis Paupio rajonas. Išskirtinė šios vietos savybė miesto kontekste yra konstrastingas santykis tarp stambaus mastelio pramoninio užstatymo ir gamtinės aplinkos su dominuojančiu sodybiniu užstatymu palei upės pakrantę. Vienam iš didžiausių pramoninių rajonų virstant gyvenamąja teritorija stengsimės išlaikyti šį unikalų derinį Vilniaus mieste – skirtingo charakterio urbanistinių ir gamtinių elementų kontrastą“, – sakė vyriausiasis miesto architektas Mindaugas Pakalnis.

Gamybinės, pramoninės paskirties pastatas rekonstruojamas į administracinės paskirties pastatą, kuriame bus prekybos ir gyvenamųjų patalpų.

Ieškant projektuojamo komplekso architektūrinės išraiškos, siekta sukurti šiuolaikišką, tačiau ramų, aplinkoje derantį sprendinį, kuris tarsi sujungtų gana smulkų pietuose išsidėsčiusį sodybinį užstatymą su šiaurinėje pusėje esančiais gyvenamaisiais tūriais.

Pastatai projektuojami aplinkoje, kurioje randami skirtingų laikotarpių, mastelių, stilistikos medžiagiškumo bei spalvų pastatai, todėl siekiama sukurti vizualiai vientisą, bet nemonotonišką architektūrinį kompleksą. Norint vizualiai atskirti ir pabrėžti skirtingas pastatų funkcijas ir architektūrines išraiškas, projektuojamo sklypo dalies kvartalams siūlomas įvairus pastatų medžiagiškumas.

Viešas susirinkimas vyks nuotoliniu būdu rugsėjo 7 d. 17 val. Prisijungimo adresas – čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių