Pereiti į pagrindinį turinį

Darželio sargas: minimalios algos padidėjimas tebuvo miražas

2012-09-18 19:00
Darželio sargas: minimalios algos padidėjimas tebuvo miražas
Darželio sargas: minimalios algos padidėjimas tebuvo miražas / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Už minimalią mėnesio algą dirbantys žmonės tikėjosi, kad nuo rugpjūčio jų piniginės nors truputį pasipildys, tačiau kai kurie ir biudžetinėse įstaigose dirbantys darbuotojai pasakoja padidėjimo nepastebėję.

„Susitarkime, kad straipsnyje neminėsi nei mano pavardės, nei vaikų darželio, kuriame aš dirbu“, – pokalbį su dienraščio žurnalistu pradėjo viename Kauno darželyje sargu dirbantis kaunietis.

Savo darbo vietos bijantis netekti šešiasdešimtmetis pasakojo ne vienus metus viename vaikų darželyje dirbęs sargu ne visu – 0,75 – etatu.

„Tai tėra priedas prie kitų pajamų, bet pripažinkite, kad, artėjant pensijai, kiekvieną šimtinę pradedi vertinti, tad kalbos apie didėjančią minimalią algą pradžiugino“, – prisiminė sargas.

Nuo rugpjūčio minimali mėnesinė alga padidinta 50 litų ir šiuo metu yra 850 litų, tačiau mažiausiai viename Kauno darželių sargai teigia padidėjimo nepajutę.

„Iškart pastebėjau, kad kažkoks keistas darbo grafikas. Tik vėliau paskaičiavau, kad darbo valandų sumažėjo maždaug tiek, kad už darbą nereikėtų mokėti daugiau nei buvo mokama iki minimalios algos padidinimo“, – teigė anonimu panoręs likti pilietis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai „Kauno dienai“ sakė, kad tai yra įstatymų pažeidimas, nes vienašališkai keisti darbo valandų negalima. Darbdavys tai turi derinti su darbuotoju.

Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus Planavimo poskyrio vedėja Danguolė Arlauskienė teigė apie panašius atvejus Kauno švietimo įstaigose negirdėjusi.

„Savavališkai įstaigų vadovai to padaryti neturėjo, nes buvo perspėti, kad pinigai bus grąžinti“, – stebėjosi D.Arlauskienė.

Vien Kauno miesto savivaldybės kuruojamų švietimo ir kultūros įstaigų darbuotojų minimalioms algoms padidinti ir su tuo susijusiam socialinio draudimo įmokų padidėjimui nuo rugpjūčio iki metų pabaigos teks papildomai surasti daugiau nei 1,2 mln. litų.

„Finansų ministerija žadėjo skirti papildomų lėšų. Paskutiniais duomenimis, šiemet to ministerija nebepadarys, tačiau trūkstamas lėšas atiduos kitais metais“, – vylėsi D.Arlauskienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų