Per šv. Kalėdas prasidėjusi nauja mugių tradicija Pilaitės mikrorajone tęsiasi jau visą mėnesį – užupiečių pamokyti pilaitiškiai kiekvieną šeštadienį renkasi ekologiškų produktų turgelyje prie prekybos centro „Pupa”.
Į turgų – ir pabendrauti
Turgelyje prekiaujama įvairiais mėsos, duonos, pieno produktais, saldumynais, kepiniais, daržovėmis, medumi ir net kulinarinio paveldo sūrio produktais. Pasak prekeivių, kaip ir į kiekvieną turgų, čia patariama ateiti kiek ankstėliau – mat norint įsigyti mėsos dažnai tenka pastovėti eilėje, be to, greitai išperkami skaniausi kepiniai, gardžiausia šviežia duona. Galimybe pabendrauti su žmonėmis, pristatyti savo produkciją ir prekiauti turguje džiaugiasi ir ūkininkai bei kiti smulkieji verslininkai.
Turgelis per keletą savaičių spėjo suburti pilaitiškių bendruomenę, čia bendraujama, susipažįstama. Nusipirkę skanios duonos ar kitų kepinių pirkėjai rekomenduoja juos savo pažįstamiems, tad pirkėjų ratas vis plečiasi.
Miestą kuria žmonės
Pasak nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Eika” Komercinių projektų skyriaus vadovės Viktorijos Venclovaitės, organizuojant šventes ir turgelius, visų pirma, siekiama kitaip pažvelgti į prekybos centro vaidmenį gyvenamąjame rajone.
„Pilaitėje kuriasi naujakuriai, gyvena jaunos šeimos su vaikais. Žmonės iniciatyvūs, atviri ir jiems būtinai reikia priežasties susipažinti, susiburti. Manome, kad šiuo atveju prekybos centras gali puikiai pasitarnauti atlikdamas ne tik savo tiesioginę, bet ir socialinę funkciją.
Džiaugiamės, kad kiekvieną savaitgalį į ekologišką turgelį susirenka vis daugiau žmonių, kurie atsiveda ir savo šeimas, draugus, pažįstamus. Juk miestus formuoja ne tik statomi pastatai – aplinką, kurioje gyvena, kuria patys žmonės, bendraudami, kurdami ir ilsėdamiesi”, - sako V. Venclovaitė.
Naujausi komentarai