Etikos sargai pradėjo tyrimą dėl Vilniaus mero R. Šimašiaus

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą aiškinantis Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus vaidmenį dėl savivaldybės viešųjų konkursų, kuriuose dalyvavo jo sutuoktinės atstovaujama įmonė „DO architects“.

VTEK penktadienį pranešė, jog tyrimą pradėjo suabejojusi, ar Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisija (VMSTEK) priimtame sprendime, kuriuo konstatavo mero pažeidimą, tinkamai taikė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas.

„Bus vertinamos aplinkybės, kurias nustatė VMSTEK – t. y. susijusios su R. Šimašiaus galimu šališkumu UAB „DO architects“ dalyvaujant Vilniaus miesto savivaldybės administracijos skelbiamuose konkursuose. VTEK šiuo atveju nėra aišku, kokie mero veiksmai galėjo sukelti jam tiesioginį interesų konfliktą“, – teigiama komisijos pranešime spaudai.

R. Šimašius savo naujus santykius deklaravo tada, kai tam buvo laikas ir įvykdė visas įstatyme tam atvejui numatytas pareigas vengiant interesų konflikto.

VTEK pabrėžia, kad tyrimas dar nereiškia nustatyto pažeidimo.

R. Šimašiaus atstovė spaudai Rusnė Marčėnaitė sako, kad meras neįžvelgia pažeidimų.

„R. Šimašiui, žiniasklaidoje perskaičiusiam, kad VTEK šiuo atveju nėra aišku, kokie mero veiksmai galėjo sukelti jam tiesioginį interesų konfliktą, tai irgi nėra aišku. Kaip yra kalbėjęs ir rašęs dar praėjusią vasarą, R. Šimašius savo naujus santykius deklaravo tada, kai tam buvo laikas ir įvykdė visas įstatyme tam atvejui numatytas pareigas vengiant interesų konflikto“, – BNS informavo mero atstovė.

VTEK pernai jau buvo gavusi prašymą įvertinti, ar meras nesupainiojo interesų deklaracijoje nepateikdamas duomenų apie savo draugę ir dabartinę sutuoktinę Gilmą Teodorą Gilytę, bet tuomet tyrimo nepradėjo nenustačiusi duomenų apie jų bendro ūkio vedimą ir kitus įsipareigojimus, kai vyko viešieji pirkimai.

Savo ruožtu savivaldybės etikos komisija pažeidimų įžvelgė ir konstatavo merą supainiojus interesus, nes 2021 metais „nebuvo visiškai nusišalinęs nuo įtakos darymo aplinkai dėl architektės G. T. G. ir jos įmonių bei vykdomų projektų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tautietis

tautietis   portretas
Isisiepeliai, krizes, slykstoka !

Anonimas

Anonimas portretas
PY da ru patiketinis .kas taip

Kiaulė Šimaškius

Kiaulė Šimaškius portretas
visas savo paskolas formino ant antros žmonos o dabar pabėges su šita eiline ...jas paliko buvusiai sutuoktinei. Tikras Laisvės partijos niekšelis,ten turbūt toki yra norma
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių