Pereiti į pagrindinį turinį

Gatvės ženklinimas prie VI forto žiedo virto galvosūkiu

2009-07-23 09:31
Chaosas: vadovaudamiesi kelio ženklu, automobiliai į žiedą įvažiuoja trimis eismo juostomis, o čia jų laukia staigmena – tik viena ant gatvės nubrėžta linija.
Chaosas: vadovaudamiesi kelio ženklu, automobiliai į žiedą įvažiuoja trimis eismo juostomis, o čia jų laukia staigmena – tik viena ant gatvės nubrėžta linija. / Tomo Raginos nuotr.

Judrioje žiedinėje sankryžoje nepatyrę vairuotojai gali pasijusti lyg labirinte – tris eismo juostas staiga pakeičia tik dvi.

Į "Kauno dienos" redakciją kreipęsis kaunietis vairuotojas piktinosi, kad gatves žymintys kelininkai savo darbą atlieka aplaidžiai. K.Baršausko gatve atvažiuojant VI forto žiedinės sankryžos link, kelio ženklas nurodo, kad į žiedą įvažiuoti leidžiama trimis eismo juostomis, tačiau, vos tik įvažiavus, ant važiuojamosios kelio dalies nubrėžtos linijos rodo, tarsi važiuoti galima tik dviem.

Iš pažiūros nesunku suprasti, kad kelininkai nubrėžė tik punktyrinę liniją, skiriančią antrąją eismo juostą nuo trečiosios, mat dažnai pasitaiko, kai antrąja važiuojantys vairuotojai iš įpročio nesitiki, kad jiems iš kairės gali važiuoti automobiliai ir ima juos spausti prie kelkraščio. Tačiau ne kiekvienam eismo dalyviui tai gali pasirodyti suprantama. Policijos pareigūnai tokį gatvių ženklintojų darbą įvertino pasitelkdami liaudišką posakį – pusė lupta, pusė skusta.

"Taisyklėse pasakyta, kad jei yra horizontalusis kelio ženklinimas, vairuotojai privalo važiuoti vadovaudamiesi pažymėtomis eismo juostomis. Jei jo nėra, tada reikia vizualiai įvertinti gatvės plotį ir pasirinkti judėti kelio dalį, kuri skirta vienam automobiliui važiuoti. Bet kai viena juosta ant gatvės nubrėžta, o kita ne, tai jau išeina nesąmonė", – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros valdybos Eismo organizavimo poskyrio specialistas Rimas Rutkauskas.

Anot pareigūno, pagal oficialią schemą dalyje minėto žiedo turi būti sužymėtos trys eismo juostos, o kur jos sueina į dvi, vietoje pirmosios užbrėžtos vadinamosios salelės. Deja, kelininkai kol kas užbrėžę tik vieną vairuotojus klaidinantį kelių metrų ilgio punktyrinį brūkšnį ir savo darbo iki galo nepabaigė.

"Darbams sutrukdė lietus. Ši vasara itin nedėkinga keliui ženklinti. Brėžti linijas ant vandens beprasmiška, nes jos tuoj pat nusitrintų. Artimiausiu metu – jei ne šiandien, tai rytoj – viskas bus sutvarkyta iki galo", – pažadėjo Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų