Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvybės prospektui įpūs automobiliai?

2009-02-06 09:00
Gyvybės prospektui įpūs automobiliai?
Gyvybės prospektui įpūs automobiliai? / Gedimino Bartuškos nuotr. Idėja: valdininkų nuomone, žiemą apmirštantį Gedimino prospektą padėtų atgaivinti leidimas jame statyti automobilius.

Sostinės valdžia svarsto galimybę leisti statyti automobilius dalyje Gedimino prospekto. Tačiau kažin, ar tokiai idėjai bus pritarta.

Savivaldybės kuluaruose sklando mintis Gedimino prospekte leisti statyti automobilius. Tiesa, tik žiemą, kai ne toks intensyvus pėsčiųjų eismas ir nevažinėja dviratininkai.

Esą tai galėtų bent iš dalies išspręsti automobilių stovėjimo Vilniaus centre problemą ir padėtų prospekte įsikūrusiems verslininkams. Šie neva skundžiasi, kad draudimas statyti mašinas atbaido dalį klientų.

"Nesąmonė", – tokiu žodžiu sumanymą leisti statyti automobilius sostinės širdyje "Vilniaus dienai" apibūdino Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovas Gintautas Paluckas. Anot jo, leidimas žiemą statyti mašinas prospekto ruože tarp buvusio "Vaikų pasaulio" ir Seimo būtų didelis žingsnis atgal.

G.Paluckas taip pat teigė netikintis viešai deklaruojamu argumentu, esą toks sprendimas pagelbėtų prospekte įsikūrusiems verslininkams.

"Mes turime senamiesčio viziją, kad prospektas būtų pėsčiųjų ir rekreacijos zona. Riboti automobilių eismą, o ne skatinti. Prospektas rekonstruotas pėstiesiems ir dviračiams, jis nepritaikytas mašinoms stovėti. Čia yra visiška nesąmonė. Klientai, kurie važiuoja į parduotuves ir restoranus, tikrai turi kur palikti automobilius", – sakė administracijos direktorius.

Pasak jo, automobiliai dabar puikiai išsitenka tiek paprastose, tiek požeminėse aikštelėse, esančiose šalia prospekto. Be to, ketinama įrengti dar dvi didžiules požemines aikšteles – šalia Operos ir baleto teatro ir po Lukiškių aikšte.

Tai jau antra įdomi prospekto išnaudojimo idėja, pastaruoju metu gimusi Vilniaus valdžios kabinetuose. Neseniai skelbta, kad kovą Gedimino prospektu važinės karietos. Pirmieji arkliai prospektą trypti pradės kovą, per tradicinę Kaziuko mugę.

Kaip jau skelbėme, verslas vienoje brangiausių Europos gatvių pastaruoju metu iš tiesų merdi. Prospekte buvo uždaryta mažiausiai dvidešimt įvairių įstaigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų