Pereiti į pagrindinį turinį

Į savivaldybę vėl beldžiasi buvęs vicemeras S.Vaičikauskas

2012-11-13 05:00
Į savivaldybę vėl beldžiasi buvęs vicemeras S.Vaičikauskas
Į savivaldybę vėl beldžiasi buvęs vicemeras S.Vaičikauskas / Aliaus Koroliovo nuotr.

Prieštaringai vertinamas buvęs Kauno vicemeras Steponas Vaičikauskas nusitaikė į savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo postą. Jo kandidatūrai vakar vakare pritarė Socialdemokratų partijos Kauno skyrius.

Rinkosi iš kelių kandidatų

Administracijos direktoriaus pavaduotojo postas atsilaisvina, nes socialdemokratas Antanas Nesteckis išrinktas į Seimą. Trečiadienį miesto tarybos posėdyje jis bus oficialiai atleistas iš pareigų.

Vakar vakare Kauno socialdemokratų skyriaus tarybos posėdyje svarstyta, kas pakeis A.Nesteckį.

Sklandančius gandus, kad į šį postą veržiasi Juozas Marcalis ir buvęs Kauno vicemeras S.Vaičikauskas, patvirtino ir Kauno skyriaus pirmininkė, vicemerė Orinta Leiputė. „Tarp 5–6 kandidatų yra ir šios pavardės“, – teigė ji.

Po slapto balsavimo paaiškėjo, kad Kauno socialdemokratai palaikė S.Vaičikausko kandidatūrą. Neoficialiais duomenimis, jį rėmė ir pati O.Leiputė. „Negaliu komentuoti savo simpatijų ar antipatijų“, – neišsidavė skyriaus pirmininkė.

Artimiausiu metu S.Vaičikausko kandidatūra bus pristatyta valdančiajai koalicijai. Tačiau kol kas neaišku, ar šis klausimas bus svarstomas trečiadienį vyksiančiame tarybos posėdyje.

Pasiklydo sostinėje

S.Vaičikauskas – ne naujokas savivaldybėje. Tiesa, jo darbai vertinami prieštaringai. 2007–2011 m. kadenciją būdamas miesto tarybos nariu trejus metus dirbo vicemeru. Šių pareigų jis neteko, socialdemokratams nusprendus neremti valdančiosios koalicijos.

Labiausiai politikas pagarsėjo savo kelionėmis – 2008-ųjų sausį tuometis vicemeras buvo pasiklydęs Vilniuje. Nors jam buvo pavesta dalyvauti Viešųjų logistikos centrų plėtros ir veiklos priežiūros nuolatinės komisijos posėdyje, kuriame buvo svarstomi Kaunui svarbūs klausimai, tačiau Susisiekimo ministerijoje S.Vaičikauskas nepasirodė.

Anuomet jis tvirtino tą dieną pakeleivingu automobiliu nuvykęs į Vilnių ir neradęs, kur vyko susitikimas, nes esą jo vieta buvo pakeista.

Praėjus porai savaičių, S.Vaičikauskas neatvyko į darbą po Vilniuje vykusio pokylio, kuriame vicemeras dalyvavo. S.Vaičikauskas teisinosi likęs sostinėje derinti naujų klausimų dėl kapinių, nors niekas jo nebuvo įpareigojęs to daryti.

S.Vaičikauskui 2011 m. teko apsilankyti Klaipėdos apygardos teisme, kur nagrinėjama Daktarų byla. Joje S.Vaičikauskas pripažintas nukentėjusiuoju.

Šiuo metu socialdemokratas dirba bendrovės „Baltorfina“ direktorės padėjėju.

Varžysis su socialdemokratais?

Nors pagal koalicinę sutartį keturis žmones turinčiai Jungtinei socialdemokratų ir nepartinių frakcijai valdžios olimpe priklauso vicemero ir administracijos direktoriaus pavaduotojo postas, yra abejojančiųjų tokia tvarka.

Apie tokią „neteisybę“, kai maža frakcija turi du svarbIus postus, užsiminė ir Liberalcentristų frakcijos narys Kęstutis Mikėnas. Politikas stebėjosi, kodėl tiek pat narių vienijanti jų frakcija iš viso neturi jokio posto.

„Buvau dėl to užsiminęs merui. Pastarasis liepė viską išdėstyti raštu. Kalbėjau praėjusią savaitę su frakcijos seniūnu, gal ką nors ir reikėtų daryti“, – vakar svarstė K.Mikėnas. Politikas atmetė galimybę pačiam užimti šį postą.

Diskusijos dėl vicemero

Daug klausimų kelia ir O.Leiputės tolesnė karjera. Socialdemokratai europarlamentarai Zigmantas Balčytis ir Vilija Blinkevičiūtė Vyriausiajai komisijai pateikė pareiškimus, kad atsisako Seimo nario mandatų. Atlikus formalias procedūras, vicemerė gaus Seimo nario pažymėjimą. Ji anksčiau yra patvirtinusi, kad rinktųsi darbą Vilniuje.

O.Leiputei išėjus į Seimą, miesto tarybos nariu taptų Vasilijus Popovas. Po vakarykščio Kauno socialdemokratų posėdžio kai kurie nariai užsiminė, kad vėl bus bandoma įkalbėti, jog tarybos nario mandato atsisakytų ir į korupcijos bylą įsivėlęs Kęstutis Kriščiūnas. Tuomet durys į Kauno valdžios olimpą atsivertų Zigmantui Benjaminui Kazakevičiui. Kalbama, kad būtent jo kandidatūra būtų siūloma į vicemerus.

Tačiau atsilaisvinusi vicemero kėdė taptų nemenku masalu ir opozicijai esančioms frakcijoms.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų