Pereiti į pagrindinį turinį

Išskirtiniams papuošalams vilniečiai netaupo

2008-11-05 09:00
Išskirtiniams papuošalams vilniečiai netaupo
Išskirtiniams papuošalams vilniečiai netaupo / Roko Medonio nuotr. Mada: papuošalų salonuose populiarėja greitai atliekama graviravimo paslauga.

Pasigaminti papuošalą kainuoja gerokai brangiau, nei įsigyti parduotuvėje. Tačiau tai vilniečių negąsdina – juvelyrikos salonuose originalumo ištroškusių klientų daugėja.

Daugiausia užsako vestuvinių žiedų

Dailus perlų vėrinys, žėrintys kristalų auskarai – tai labai maža dalis to, ką išgirsta juvelyrai. Jų rankose gimsta unikalūs kūriniai, reikalaujantys nemažai laiko ir pastangų. Už išskirtinio dizaino papuošalą vilniečiai pasiruošę pakloti apvalią sumą. Kalbintų juvelyrų nuomone, papuošalai – ilgalaikis dalykas, kartais įprasminantis svarbius įvykius. Būtent dėl to sostinės gyventojai dažniausiai pageidauja vienetinių vestuvinių žiedų.

"Vestuvių visada buvo ir bus", – šypsojosi juvelyrikos salono "Vauma" juvelyras Vidmantas Jonušas. Per keliasdešimt darbo metų, vyro nuomone, mažai kas pasikeitė. Jis paminėjo tik vieną skirtumą: žiedų gamybai prašoma įvairesnio metalo. Šiais metais poros pageidauja platinos arba baltojo aukso papuošalų.

Tos pačios nuomonės ir salono "Juvelyrikos oazė" direktorė Inga Mizgirienė.

"Daugiausia užsakymų pavasarį ir vasarą, tačiau netrūksta ir dabar – visi ruošiasi Kalėdoms", – šypsojosi moteris. Užsakymų juvelyrams niekada netrūksta. Į saloną atvyksta pirštis mylimosioms ketinantys vyrai. Nemaža dalis jų savo merginas stebina įvairių kristalų ir kitų brangių akmenų papuošalais.

Meilės žodžiai – akimirksniu

Kokie akmenys populiariausi? Direktorė minėjo, kad jų sąraše dominuoja perlai, juodasis agatas. Nemažai klientų šventai tiki horoskopais, todėl nori papuošalų iš jų zodiako ženklui priskiriamų akmenų.

"Magija daro savo tiek vyrams, tiek moterims", – šypsojosi direktorė.

I.Mizgirienė pasakojo, kad klientai užsisako ir graviravimo paslaugą, ypač gamindamiesi žiedus. Pageidaujami meilės žodžiai ant žiedo sienelės atsiduria vos per aštuonias minutes. Tiesa, salone gali išgraviruoti raides, atkurdami užsakovo rašyseną.

Į salonus vilniečiai užsuka ne tik pasigaminti papuošalų. Lombarde dirbantis Andrejus tikino, kad neretai tenka taisyti ar valyti papuošalus.

"Nutrūkę vėrinių segtukai, iškritusios žiedo akutės – tokie darbai kasdienybė", – tikino juvelyras.

Per gimtadienį – vertis karolių

Išradingos vilnietės gimtadienius ar mergvakarius linkusios švęsti ne tik sostinės klubuose. Savaitgaliais "Jūratės akmenėlių" parduotuvėje galima pamatyti būrius merginų. Čia jas džiugina ne tik karoliukų įvairovė ir galimybė pasigaminti originalų papuošalą. Neretai jas atvilioja vyraujanti parduotuvės atmosfera. Aplink bendrą stalą susirinkusios dailiosios lyties atstovės dažnai pasijunta kaip senelės namuose.

"Smagiausias yra karoliukų parinkimas, vėrimo procesas, jaučiausi kaip vaikystėje", – sakė parduotuvėje kalbinta Ieva Bulytė. Ji savarankiškai pasigamino agato ir turkio akmenų vėrinį. Mergina pasakojo, kad ją labai nustebino draugių kūrybiškumas. Nė viena iš jų dizainerio paslaugomis nesinaudojo. Jo individualūs patarimai ir pagalba veriant vėrinį kainuoja 25 litus.

"Jei norite išskirtinio gimtadienio, ši vieta jums bus tinkamiausia", – tikino I.Bulytė.
Ji minėjo, kad čia užsuka ir persiverti kai kurių karolių. Dovanotą senelės perlų vėrinį jai sutvarkė per pusvalandį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų