Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdų medžiai keliauja į miestą

2007-11-27 00:00

Mišku kvepianti tikra eglė - vis dar šv.Kalėdų simbolis. Net besirenkantieji dirbtinę jos konkurentę pageidauja, kad būtų kaip tikra.

Mišku kvepianti tikra eglė - vis dar šv.Kalėdų simbolis. Net besirenkantieji dirbtinę jos konkurentę pageidauja, kad būtų kaip tikra.

Perka vis anksčiau

Kauno miškų urėdijoje ką tik prasidėjo prekyba kalėdinėmis eglutėmis ir šakomis. Urėdo pavaduotojas miškininkystei Edmundas Kovalčikas pastebėjo, kad kasmet kauniečiai eglutes pradeda pirkti vis anksčiau.

„Žaliaskarių pirkimo bumas prasidės gruodžio pradžioje. Daugiausia eglučių parduodame medelyne Raudondvaryje, nes jis netoli Kauno. Medeliais taip pat prekiaujame girininkijose“, - pasakojo E.Kovalčikas.

Medeliai kainuoja nuo 5 iki 120 litų. Brangiausia - sidabrinė 2,6-3 metrų aukščio eglė.

E.Kovalčiko teigimu, paprastai noriai perkamos ir šakos, kainuojančios po tris litus. Populiariausias žaliaskarių aukštis – nuo 1 iki 2 metrų. Tačiau perkamos ir pusmetrinės sidabrinės eglutės, kainuojančios po kelis litus. „Negalėčiau pasakyti, kad eglučių prieš šventes kasmet parduodame vis mažiau. Dirbtinės eglės populiarėja, tačiau daug žmonių tradiciškai renkasi miško kvapą“, - šyptelėjo E.Kovalčikas.

Kauno miesto savivaldybė nuo gruodžio 7 dienos priims prašymus norinčiųjų prekiauti eglutėmis specialiose aikštelėse, kurių šiemet mieste bus 39.

Leidimai kainuos po 50 litų. Prašymai ir dokumentai bus priimami savivaldybės priimamajame. Leidimus išduos Kauno miesto savivaldybės Licencijų ir paslaugų skyrius.

Atveža iš Olandijos

Kauno parduotuvėse jau prekiaujama eglutėmis vazonuose. Jų aukštis - apie 80 centimetrų, kaina – 26,99 lito. Tokias egles perkantys žmonės paprastai po švenčių jas persodina į lauką.

„Tikromis eglėmis pradėsime prekiauti nuo kitos savaitės. Į Kauną keliauja medeliai iš Olandijos. Jos bus tankiomis šakomis, ilgiau išsilaikančiais spygliais. Tai labai svarbu ir prekybininkams, nes eglės laikomos patalpose. Žinoma, jos bus brangesnės nei lietuviškos žaliaskarės“, - aiškino „Maxima LT“ korporatyvinės rinkodaros direktorius Giedrius Juozapavičius.

Kol kas egles perka tik įstaigos, bendrovės, mokyklos, vaikų darželiai. „Didžioji prekyba, kai eglutes pirks į namus, prasidės antrąją gruodžio savaitę“, - spėjo jis.

Dirbtinių eglių įvairovė

G.Juozapavičius neabejoja, kad ir šiemet dirbtinės eglės bus populiaresnės nei tikrosios. „Maxima“ centruose dirbtinėmis eglėmis pradėta prekiauti nuo lapkričio vidurio.

„Kai baigiasi prekyba Vėlinių atributais, jie išvežami ir atkeliauja kalėdinės prekės“, - sakė G.Juozapavičius.

Jo teigimu, šiemet galima pasirinkti įvairių dirbtinių eglių. Jų aukštis - nuo 0,6 iki 2,8 metro, kainos – nuo 10 iki 300 litų. Skiriasi medelių spalvos, formos, šakų tankumas, papuošimai.

„Pernai pirkėjai pageidavo, kad dirbtinės eglės būtų kuo geresnės kokybės ir panašios į tikras egles“, - prisiminė G.Juozapavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų