Pereiti į pagrindinį turinį

Kauniečiai paraginti gerbti miestą

2007-10-13 00:00

Miestiečiai vakar buvo kviečiami išvalyti Pažaislio miško parką ir nešiukšlinti gimtajame mieste.

Miestiečiai vakar buvo kviečiami išvalyti Pažaislio miško parką ir nešiukšlinti gimtajame mieste.

Pažaislio miško parke aplinkosaugos akciją surengė Lietuvos žaliųjų judėjimas kartu su Aplinkos ministerija ir Kauno miesto savivaldybe.

Lietuvos žaliųjų judėjimo laikraščio „Žalioji Lietuva“ redaktorius Andrejus Gaidamavičius apgailestavo, kad net ir reprezentacinėse Kauno vietose šiukšlių nestinga. Nepadeda ir ten nuolat rengiamos talkos.

„Kleboniškyje, Kauno marių pakrantėse, Panemunėje ir kitose vietose padėtis dar liūdnesnė nei Pažaislyje. Ten atliekų - kalnai. Jas renkant nereikia net pasilenkti. Ši akcija – tai raginimas parkų lankytojams įprasti atliekas pasiimti su savimi“, - ragino A.Gaidamavičius.

Akcijos organizatorių teigimu, Kaune mėtosi daug šiukšlių, nes miestiečiai negerbia savo miesto, trūksta konteinerių. Ne visi individualių namų gyventojai yra sudarę sutartis su komunalininkais.

Pažaislio miško parke talkoje dalyvavo keliasdešimt žmonių, tarp jų – ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pažaislio miško parką pavasarį tvarkė savivaldybės administracijos atstovai. „Dabar vėl išvydome gana liūdną vaizdelį: mėtosi alaus skardinės, plastikiniai sidro buteliai, sargiai. Čia mėgsta rinktis jauna publika, ieškanti nuošalesnių vietelių. Puikiai galime įsivaizduoti, ką jie čia veikia. Gaila, kad rekreacinėje zonoje jie palieka visas šiukšles“, – stebėjosi A.Kupčinskas.

Meras vylėsi, kad panašios akcijos pakeis jaunimo požiūrį ir jie miesto nešiukšlins. „Lašas po lašo ir akmenį pratašo“, - po talkos šypsojosi meras.

Prie įvažiavimo kelio į Pažaislio parką iš surinktų atliekų pastatytas monstras. Tai tarsi priekaištas gimtąjį miestą šiukšlinantiems kauniečiams. „Kaunieti, aš tavo vaikas“, - skelbia užrašas prie savitos šiukšlių skulptūros.

Į parke augusio, bet jau nupjauto storiausio Kauno apskrities ąžuolo kelmą buvo pasodintas naujas ąžuoliukas. Tikimasi, kad tai bus simbolis, teikiantis vilties, kad kauniečiai pagaliau pamils savo miestą.

Talkininkai buvo vaišinami kava ir arbata, jiem dalyti iš ekologiško popieriaus (perdirbtos makulatūros) pagaminti maišeliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų