Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdininkai vaikšto teisintis dėl auksinio tualeto

2010-01-08 09:32
Dėmė: brangus tualetas tapo bene labiausiai šios kadencijos miesto valdžios mundurą sutepusiu darbu.
Dėmė: brangus tualetas tapo bene labiausiai šios kadencijos miesto valdžios mundurą sutepusiu darbu. / Tomo Raginos nuotr.

Dar prieš kelis mėnesius skandalingą vadinamojo auksinio tualeto istoriją žadėję išnarplioti prokurorai tik šiais metais į apklausas pradėjo kviesti Kauno savivaldybės vadovus.

Pas prokurorus – nejauku

Užvakar su prokurorais maždaug pusantros valandos bendravo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius. Išaiškėjus, kad tualetas prie Kauno pilies miestui kainavo 600 tūkst. litų, o komunikacijos į ją galėjo būti nuvestos neteisėtai, R.Rabačius buvo įvardytas kaip vienas iš įtartinos istorijos veikėjų. Tačiau socialdemokratas pats vadovavo savivaldybės komisijai, kuri nagrinėjo su tualeto statyba susijusius pažeidimus. Komisijos išvados padėjo tašką Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo Valiaus Knoknerio ir jo pavaldinio Rimanto Rutavičiaus karjerai savivaldybėje, tačiau nė vienas aukštesnės grandies tarnautojas nenukentėjo.

Pats R.Rabačius teigė nesijaučiantis dėl ko nors kaltas, tačiau užvakar pas prokurorus apsilankė su advokatu.

"Gyvenime neteko vaikščioti į tokias vietas. Buvo nejauku, todėl ir ėjau su advokatu. Prokuroras nieko netikėto neklausė. Paaiškinau, kad buvo pastatytas ne toks tualetas, kokį turėjo būti, bet kaip tik tada išėjau atostogų, o man grįžus projektas jau buvo priimtas, pinigai sumokėti", – teisinosi R.Rabačius.

Įtaria tyrimo vilkinimu

Kauno apygardos prokuratūra išvadas dėl skandalingos istorijos žadėjo pateikti dar spalį, tačiau prokurorai vis teisinosi nespėjantys dėl darbų gausos.

Miesto valdžios atstovai ne kartą buvo užsiminę žinantys, kas stovi už skandalingos istorijos, tačiau teisinosi kaltųjų medžioklės negalintys imtis be prokurorų išvadų.

Ikiteisminiu tyrimu dangstosi ir Miesto ūkio departamento direktorius Jonas Žališkevičius. Konservatorių globojamą tarnautoją ne kartą bandė apklausti savivaldybės Antikorupcijos komisija, tačiau J.Žališkevičius komisijos klausimus ignoravo ir teigė, kad į visus klausimus atsakys prokurorai.

"Manau, kad tyrimas yra vilkinamas. O ką ten tirti? Užtenka žinoti, kad už tualeto 1 kv. m buvo sumokėta, atrodo, 44 tūkst. litų. Tai rezonansinis įvykis. Iš kauniečių negalima taip tyčiotis", – piktinosi Antikorupcijos komisijos narys Gintaras Jonas Furmanavičius.

Apklaustųjų bus daugiau

Praėjusių metų pavasarį kalbėta, kad dėl tualeto turėtų paskęsti ne vienas tarnautojas ir politikas. Skandalingoje istorijoje linksniuotos ne tik R.Rabačiaus ir J.Žališkevičiaus pavardės. Įtarimų šešėlis buvo kritęs ir ant mero pavaduotojo Stepono Vaičikausko.

Kitą savaitę pirmadienį prokuratūroje turėtų būti apklaustas administracijos direktorius Vygantas Gudėnas ir Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

"Šiais metais prokuratūroje lankysiuosi dažnai. Panašių bylų tyrimų bus daug", – dėl susitikimo su prokurorais nesijaudino V.Gudėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų