Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno valdžia nori arenos ir paminklų

2008-01-04 00:00

Iš Susisiekimo ministerijos pasigirdo perspėjimų, kad nebus finansuojami miesto strateginiai projektai. Kauno vadovams tai nekliudo ir toliau dosniai žarstyti pažadus.  

Iš Susisiekimo ministerijos pasigirdo perspėjimų, kad nebus finansuojami miesto strateginiai projektai. Kauno vadovams tai nekliudo ir toliau dosniai žarstyti pažadus.  

Žada karpyti juosteles

„Svarbiausias šių metų darbas išlieka arenos Nemuno saloje statyba. Jai biudžete skirsime tiek lėšų, kiek galėsime. Tam esame paėmę 20 milijonų litų paskolą, 8 milijonai litų panaudoti. Techninis projektas parengtas, per kelias savaites bus atlikta jo ekspertizė“, – vakar surengtoje spaudos konferencijoje dėstė meras Andrius Kupčinskas.

Meras taip pat užsiminė, kad šiemet neketinama didinti jokių paslaugų tarifų, bilietų kainų ir pan.

„Pernai priėmėme nemažai nepopuliarių sprendimų. Tikiuosi, kad šiemet to daryti nebereikės“, – tikino A.Kupčinskas. Tiesa, „Kauno energija“ dar šią vasarą kreipsis į miesto tarybą, prašydama kelti šilumos kainą. Jo pavaduotojas Rimantas Mikaitis pripažino, kad šiemet nepradėjus įgyvendinti koalicijos darbų sąraše numatytų projektų, jie gali likti nepadaryti.

„Praėjusios kadencijos palikimas yra tai, kad trūksta investicinių projektų, kuriuos galėtume teikti įvairioms programoms. Todėl biudžete bus numatyta lėšų detaliesiems planams, projektams rengti“, – žadėjo vicemeras. Vicemeras Steponas Vaičikauskas buvo nusiteikęs optimistiškai. „Šiemet rengsime projektus, kitais metais vyks statybos, o 2010 metais pradėsime karpyti atidarymų juosteles“, – šypsojosi vicemeras.

Kai kuriems Kauno planams gali sutrukdyti centrinė valdžia. Miesto vadovai ir vakar minėjo, kad jaučiami trukdžiai dėl arenos statybos.

Į Susisiekimo ministerijai nusiųstą mero A.Kupčinsko prašymą finansuoti daugumos svarbių miestui objektų statybas atsakęs šios ministerijos sekretorius Rimvydas Gradauskas leido suprasti, kad miestas negaus tiek pinigų, kiek reikėtų. Ministerija greičiausiai padės spręsti tik kai kurių kelių (gatvių) bei statinių (Vilijampolės tilto, Savanorių prospekto) kapitalinio remonto ar rekonstrukcijos dalinio finansavimo klausimus.

Kauniečiams – Rytų išmintis

Vicemeras Stanislovas Buškevičius, sakydamas, kad ne visi darbai gali pavykti, prisiminė Nepalo patarlę, kurioje neva sakoma, kad „tie norai, kurie kartais neišsipildo, ir būna tikroji sėkmė“. Ši jo frazė nesužavėjo šalia sėdinčių kolegų.

Dar labiau juos nustebino S.Buš­kevičiaus žodžiai, kad miestui akivaizdžiai trūksta paminklų. „Dabar visi kalba tik apie duobėtas gatves. Tačiau net ir per karą, neturėdami ką valgyti, žmonės neparduodavo paveikslų“, – išrėžė vicemeras.

S.Buškevičius teigė, kad Kaune sieks pastatyti paminklus kunigui Antanui Mackevičiui, Laisvės kovų dalyvių motinai ir Kauno kunigaikščiui Vaidotui, apie kurį kauniečiai ir miesto svečiai nedaug žino.

Politikų galvose – rinkimai

„Tikiuosi, kad ši kadencija išlaikys Seimo rinkimų egzaminą ir imsis darbų, kurie numatyti Sėkmės koalicijos programoje. Daug vilčių dedame į šių metų biudžetą, kurį ketiname patvirtinti vasario 7 dieną. Tai taps pirmuoju rimtu išbandymu, nes visos partijos bandys tampyti paklodę į savo pusę“, – spėjo A.Kupčinskas.

Meras teigė neketinąs dalyvauti Seimo rinkimuose ir norėtų visą kadenciją dirbti meru. Liberalų sąjungos narys R.Mikaitis tikino dar nežinąs, ar kandidatuos į Seimą. Krikščionis demokratas K.Kuzminskas pripažino, kad jis dalyvaus rinkimuose partijos sąraše, bet nekandidatuos vienmandatėje apygardoje. Socialdemokratas S.Vaičikauskas yra preliminariame kandidatų sąraše.

„Po kiekvieno televizijos šou man kyla vis mažiau noro eiti į Seimą. Jame darbas lengvesnis, tačiau dirbdamas vicemeru jauti, kad ne veltui sėdi“, – aiškino S.Buškevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų