Pereiti į pagrindinį turinį

Keleiviai pratinasi prie naujovių

2007-08-03 00:00

Kaune jau prekiaujama elektroniniais visuomeninio transporto bilietais, tačiau jie nėra populiarūs.

Kaune jau prekiaujama elektroniniais visuomeninio transporto bilietais, tačiau jie nėra populiarūs.

Dar nespėjo išbandyti

Elektroniniais bilietais prekiaujama visuose „Lietuvos spaudos“ platinimo taškuose, taip pat „Bilietai.lt“ platinimo taškuose. Pastaroji bendrovė prekybą bilietais vakar pradėjo 8 val. ryto, o spaudos kioskai – apie 12 val.

„Elektroninio bilieto ieškojau dvi dienas, tik šiandien radau. Nežinau, ar juo naudotis patogiau nei popieriniu, dar neišbandžiau”, - sakė bilietą ką tik nusipirkusi Kristina Jonaitytė.

Kauno miesto savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Karolis Dekeris tvirtino, kad elektroniniais bilietais (E.bilietais) pradėta prekiauti trečiadienį. „Per dieną buvo parduota apie 500 elektroninių bilietų. Manau, kad jų bus perkama vis daugiau“, - sakė K.Dekeris. Anot jo, dėl elektroninių bilietų platinimo deramasi ir su „Kauno spauda”.

Nėra specialių komposterių

Kol kas e.bilieto kortelę galima papildyti tik mėnesiniu bilietu. Vėliau bus galima korteles pildyti ir vienkartiniais bilietais.

„Kol kas nėra specialių komposterių, nuskaitančių elektroninį bilietą. Jų pirkimą organizuoja Vilnius, procedūra įstrigo dėl ginčų teisme”, - aiškino K.Dekeris.

Vilniuje, Klaipėdoje ir Kaune elektroniniams bilietams įvesti iš viso skiriama beveik 20 mln. litų, iš jų 14 mln. litų skiriama iš Europos Sąjungos lėšų, o maždaug 6 mln. Lt savivaldybės turės skirti iš savo biudžetų. Klaipėdos autobusuose jau montuojami elektroniniai komposteriai.

Galima sutaupyti

Elektroniniai bilietai yra pigesni už įprastus popierinius. Mėnesinis elektroninis bilietas važiuoti troleibusais ir autobusais visomis dienomis kainuoja 46 litus, tik darbo dienomis – 42 litus. Dar 1 litą kainuoja pati kortelė.

“Keleiviai jau žino, kad galima pirkti naujoviškus bilietus“, - tvirtino vieno spaudos kiosko pardavėja.

Nuo rugpjūčio popierinis nuolatinis bilietas darbo dienomis važiuoti mėnesiui kainuoja 44 litus. Bilietas, galiojantis ir savaitgaliais, kainuoja 48 litus. Iki šiol jis kainavo 55 litus.

Vakar kioskuose buvo sunku rasti lengvatinių mėnesinių bilietų su 50 ir 80 proc. nuolaida. „Jau ieškojau trijuose kioskuose, bet lengvatinių bilietų nėra”, - atsiduso Algimantas Puikys.

Vienkartinis autobuso ir troleibuso bilietas kainuoja 1,2 lito, lengvatinis (su 50 proc. nuolaida) bilietas - 60 centų, lengvatinis (su 80 proc. nuolaida) bilietas- 24 centai. Perkant autobuse ar troleibuse – atitinkamai 1,5 lito, 75 ir 30 centų.

K.Dekeris pažymėjo, kad iki rugpjūčio 14 dienos dar galios seno pavyzdžio vienkartiniai bilietai. „Paprašėme, kad dvi savaites „Argus“ kontrolieriai nebaustų su šiais bilietais važiuojančių keleivių. Ne visi žino apie naujas bilietų kainas, kai kurie tik dabar grįžta iš atostogų“, - kalbėjo K.Dekeris.

„Man Kaune bilietai atrodo brangūs“, - sakė studentė iš Pakuonio. „Gaila, kad jie vis brangsta. Dar naudoju bilietus po 45 centus, o paskui reikės pirkti po 60 centų. Kai gauni apie 600 litų pensiją, tai yra daug“, - guodėsi Robertas Burba.

Išvadas darys rudenį

Maršrutinių taksi tarifai Kaune nuo 1,5 padidėjo iki 2 litų. Tiek jie kainuoja dienos metu (5-22 val.), o naktį (22-5 val.) bilietas gali kainuoti daugiausia 3 litus.

Kauniečiai pasakojo pajutę, kad maršrutiniuose taksi iš karto sumažėjo keleivių, o vairuotojai dar labiau kovoja dėl kiekvieno jų. Branginti paslaugas norėjo tik didžiosios vežėjų firmos.

Bendrovės „Girobusas“ direktorius Gintaras Girkontas sakė negalįs pasakyti, ar sumažėjo keleivių. „Išvadas galėsime daryti rugsėjo mėnesį. Liepą ir rugpjūtį keleivių visada yra mažiau, nes dar daug žmonių atostogauja. Be to, dar ne visi kauniečiai žino apie padidėjusias kainas“, - svarstė G.Girkontas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų