Kino teatrą „Romuva“ valdys komunalininkai?

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas panaikino Kauno miesto tarybos neteisėtą sprendimą pirkti kino teatro „Romuva“ akcijas.

Miesto valdininkai jau sukurpė kitą planą. Kino teatrą pirks pelningai dirbanti savivaldybės bendrovė. Galbūt su sąskaita už šiukšlių išvežimą kauniečiai sulauks kvietimo apsilankyti kino teatre? O gal „Kauno energija“ vilios miestiečius apsilankyti puikiai šildomame kino teatre?

„Jeigu teisės aktai netobuli, kas mums belieka. Siūlysime savivaldybės įmonėms įsigyti šias akcijas“, – sakė savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis.

Jis užsiminė, kad valdininkai jau ėmėsi įgyvendinti šį planą. „Vis tiek šį klausimą kažkaip išspręsime“, – tikino D.Ratkelis.

Direktoriaus teigimu, akcijų paketą, kuris įkainotas 350 tūkst. litų, bus siūloma įsigyti pelningai dirbančioms savivaldybės bendrovėms: „Kauno energijai“, „Kauno švarai“, „Kauno vandenims“.

Pernai balandžio pabaigoje Kauno miesto taryba iš verslininko Ramūno Šalūgos nusprendė įsigyti 15,31 proc. kino teatro „Romuva“ akcijų paketą.

Vyriausybės atstovė Kauno apskrityje Rasa Noreikienė iškart įspėjo politikus, kad jų užmojai yra neteisėti.

„Politikams sakiau, kad nebūtina pirkti R.Šalūgos akcijų. Galima ir be jų reorganizuoti uždarą akcinę bendrovę į viešąją įstaigą ir taip pretenduoti į ES struktūrinių fondų paramą. Tam jokių kliūčių nebuvo tada, nėra jų ir dabar“, – vakar „Kauno dienai“ sakė R.Noreikienė.

Vyriausybės atstovė patvirtino, kad teismo sprendimas galutinis ir neskundžiamas. R.Noreikienė įsitikinusi, kad miesto politikai seniai galėjo teisėtais būdais išspręsti „Romuvos“ kino teatro klausimą. „Teisinių kliūčių nebuvo, tačiau politikai mokėjo tik kalbėti, o ne veikti“, – pastebėjo R.Noreikienė.


Šiame straipsnyje: romuvaKauno valdžiakaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas Butas

Arvydas Butas portretas
Laukiu nesulaukiu savivados rinkimu, kai konservatoriai bus isspirti is Kauno...

UAB Žaidas mires

UAB Žaidas mires portretas
Juokingiausiai bus kai UAB Žaidas siuntinės savo iki pykinimo įgrisusius lankstinukus su savo įmitusio liokajaus atvaizdu ir ragins ne tik renovuoti namus įklimpstant sotiems bankininkams į skolą iki 20-ies metų laikotarpiui, ar patarimais kaip bendradarbiauti su POLICIJA ( :D darosi net juokinga iš tokių pasiųlymų) bet ir pasiųlys apsilankyti pvz. UAB Žaidas priklausančiame kino teatre kr tarkime bus šioms "aktualioms" temoms skirto nemokamo filmo peržiūra.

gerasssssss

gerasssssss portretas
komunalininkai dar padidins mokescius, is kuriu islaikys Romuva.Patys nesusitvarko su savo darbais, dar cia cirkus kres.Ar musu mieste yra meras?Abejoju.
VISI KOMENTARAI 6

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių