Pereiti į pagrindinį turinį

Kotrynos vyninės savininkas nepraranda vilties įsteigti kavinę

2012-06-15 05:00
Kotrynos vyninės savininkas nepraranda vilties įsteigti kavinę
Kotrynos vyninės savininkas nepraranda vilties įsteigti kavinę / Simono Švitros nuotr.

Lauko kavinę Vilniaus g. 37 statančiam verslininkui Stepui Visockiui vėl nesiseka. Šį kartą koją jam pakišo kavinės plotas.

Po „Vilniaus dienos“ publikacijų ir paveldosaugininkų vizito bendrovės „Salanda“ direktorius S.Visockis įrodinėjo, kad šalia Šv. Kotrynos bažnyčios auganti lauko kavinė yra visiškai legali. Kad ji atsirastų, įvykdyta neva pagrindinė sąlyga – gautas pastato, prie kurio šliejasi lauko kavinė, savininkų sutikimas prijungti komunikacijas: vandentiekio, nuotekų sistemą ir elektrą.

Iš tiesų viešoji įstaiga Mokytojų namai, administruojanti Šv. Kotrynos bažnyčią, tarpininkavo gaunant iš savivaldybės tokį sutikimą. Tai dienraščiui patvirtino Mokytojų namų direktorė Zita Žepnickienė. Tiesa, vėliau iš Vilniaus savivaldybės atėjo žinia, kad toks leidimas vis dėlto nebuvo suteiktas.

Tačiau Kultūros paveldo departamento (KPD) specialistai įsitikinę, kad jeigu toks leidimas ir būtų buvęs, vien jo nebūtų pakakę. KPD Vilniaus teritorinio skyriaus vadovas Vitas Karčiauskas pabrėžė sieksiąs, kad šis nelegaliai augantis statinys būtų nugriautas.

„Jie neturi nė vieno būtino leidimo, tad sieksime, kad Statybų inspekcija įpareigotų savininkus šį statinį nugriauti“, – tvirtino V.Karčiauskas.

Pasak V.Karčiausko, statomos lauko kavinės terasos plotas viršija 40 kv. m, o tai jau reiškia, kad kinta statinio statusas.

„Aišku, čia yra Vilniaus savivaldybė, bet žemė priklauso Nacionalinei žemės tarnybai, o iš jos jie leidimo nėra gavę. Taip pat leidimą turėjo gauti ir iš mūsų departamento, nes didelio ploto terasa trukdo prieiti prie paveldo“, – pabrėžė V.Karčiauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų