Pereiti į pagrindinį turinį

Kuo gali baigtis "Automobilių stovėjimo aikštelių" reorganizacija?

2009-11-05 09:27
Kuo gali baigtis "Automobilių stovėjimo aikštelių" reorganizacija?
Kuo gali baigtis "Automobilių stovėjimo aikštelių" reorganizacija? / Tomo Raginos nuotr.

Kauno valdžios siekiai reorganizuoti bendrovę "Automobilių stovėjimo aikštelės" pasėjo abejonių, kad tokie veiksmai gali pakenkti vienai pelningiausių savivaldybės įmonių.

Balsuos užrištomis akimis?

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė uždarosios akcinės bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ pertvarkymui į viešąją įstaigą.

Prieš kelias savaites vykusiame tarybos posėdyje klausimas buvo atidėtas. Socialdemokratų frakcijos seniūnas Kęstutis Kriščiūnas teigia, kad šį klausimą stumiantys konservatoriai nesugeba įtikimai išaiškinti, kam reorganizacija reikalinga.

"Mus veda į balsavimą užrištomis akimis. Realios padėties mes nežinome", – pastebėjo K.Kriščiūnas.

Įmonės reorganizavimo siekiantys politikai ir tarnautojai teigia, kad pagal darbo pobūdį "Automobilių stovėjimo aikštelės" nėra akcinė bendrovė, nes finansuojama iš savivaldybės biudžeto. Todėl pirmiausia ją siūloma reorganizuoti į viešąją, o vėliau į biudžetinę įstaigą. Tačiau pasigirdo būgštavimų, kad šio proceso įkarštyje savivaldybės valdoma bendrovė gali pereiti į privačias rankas.

Dirba be konkurencijos

Reorganizacijai vienbalsiai nepritarė "Automobilių stovėjimo aikštelių" valdyba. Jos narių nuomone, tai būtų betikslis ir neracionalus veiksmas. Bendrovė gana sėkmingai dirbo dešimtmetį be jokios reorganizacijos.

Valdyba remiasi teisininkų išvadomis, kad bendrovės reorganizuoti nebūtina, nes tai ne tik nepagerintų įmonės darbo, bet ir pareikalautų papildomų finansinių ir laiko sąnaudų. Į savivaldybės biudžetą bendrovė kasmet perveda vis daugiau už automobilių stovėjimą surinktų lėšų.

Savivaldybės įmonių valdymo ir statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Vytautas Jurkevičius atkerta, kad nėra jokio pagrindo kalbėti, kad įmonė dirba idealiai, nes niekas nebandė aiškintis, kiek galėtų uždirbti tą patį darbą dirbanti kita įmonė. "Automobilių stovėjimo aikštelės" dirba be konkurencijos, be didesnės kontrolės reguliuoja savo išlaidas, atlyginimų dydžius.

Švaistosi ir kaltinimais

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas teigia, kad reorganizavus įmonę, sumažėtų ne tik jos išlaikymo kaštai, bet ir sugriežtėtų kontrolė.

"Negaliu sakyti, kad kažkas ten vyksta, bet kalbos sklinda. Reorganizuotai įmonei uždėtume rimtesnį apynasrį", – pareiškė konservatorius.

"Keistai skamba konservatorių kalbos, kad neva įmonės direktorius Algimantas Puidokas prekiauja nelegaliomis kortelėmis. Prašome, kad pateiktų faktų, bet jie tik mykia ir šmeižia žmones. Mūsų manymu, įmonė dirba gerai", – kalbėjo K.Kriščiūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų