Pereiti į pagrindinį turinį

„Lazdynų baseinas“ neigia gandus apie uždarymą

2012-07-23 05:00
„Lazdynų baseinas“ neigia gandus apie uždarymą
„Lazdynų baseinas“ neigia gandus apie uždarymą / Gedimino Bartuškos nuotr.

Uždaroji akcinė bendrovė Lazdynų laisvalaikio centras neseniai tapo viešąja įstaiga „Lazdynų baseinas“. Jos vadovas Arturas Praniauskas tikisi, kad įstaigai dėl to bus kur kas lengviau vykdyti veiklą ir pritraukti lėšų.

Nuo birželio 30 iki rugsėjo 1 d. baseinas, kaip įprasta, uždarytas profilaktiniams darbams. Gandus, esą kitą sezoną baseinas gali nebeatverti durų, A.Praniauskas neigė.

„Baseino būklė tokia, kaip ir praėjusį sezoną. Tikrai bandysime jį atidaryti“, – sakė jis.

Vis dėlto „Lazdynų baseinas“ išgyvena ne pačius geriausius laikus. „Taip, savivaldybė šiandien mums dar skolinga šiek tiek pinigų už praėjusių mėnesių sportininkų treniruotes, vėluojama porą mėnesių. Tačiau yra pažadas, kad savivaldybė susitvarkys su tomis skolomis, tuomet ir mes kreditoriams galėsime pamokėti“, – vylėsi A.Praniauskas.

„Lazdynų baseino“ vadovo teigimu, kita suma, kurios tikimasi iš savivaldybės, yra 350 tūkst. litų baseino stogo remontui.

„2010 m. pavasarį buvo atliktas stogo konstrukcijų remontas. Pagal Vilniaus Gedimino technikos universiteto ekspertų išvadas tie darbai turėjo apimti viso stogo konstrukcijas, bet buvo išskaidyti į du etapus. Pirmo etapo darbai buvo atlikti prieš dvejus metus, antro etapo turėjo būti atliekami neilgai trukus, bet jiems iki šiol nebuvome gavę finansavimo. Tikslių duomenų, ar tikrai skirs lėšas dabar, dar neturiu“, – apie stringančius remonto darbus pasakojo A.Praniauskas.

Miesto valdžios nelepinama įstaiga tikisi pagerinti baseino būklę atsivėrus galimybei gauti ES struktūrinių fondų lėšų. Uždaroji akcinė bendrovė, kuri bus likviduota iki rugsėjo 1-osios, tokios galimybės neturėjo. Be to, viešoji įstaiga ne konkurso būdu gavo teisę pastatą nuomoti už simbolinę 1 lito kainą, įstaigai nebereikės prašyti atleisti nuo nekilnojamojo turto mokesčio.

„Prieš metus iki galo pasidarėme dušinių remontą, įvedėme elektroninę apskaitos sistemą, šiemet planuojame baigti ją įgyvendinti. Taigi planų turime. Vis dėlto visas laisvalaikio centras reikalauja esminio renovavimo: reikia pastato konstrukcijų, patalpų atnaujinimo darbų. Trisdešimt metų visos inžinerinės sistemos buvo nerenovuojamos, tik dalinai atnaujinamos, lopomos, ir tai turi įtakos eksploatacijai. Nemažą pinigų dalį nuolat turime skirti smulkiems remonto darbams, kad išlaikytume tas sistemas veikiančias“, – kasdieniais baseino rūpesčiais dalijosi vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų