Lietuvos virtuvės šefai vyksta į olimpiadą Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos virtuvės šefai vyksta į olimpiadą

2012-10-03 23:59

Į virtuvę – kaip į mūšį! Tokiu šūkiu vadovaudamiesi geriausi Lietuvos virtuvės šefai galanda peilius ir ruošia neįtikimų skonių amuniciją kelionei į Vokietiją, kur spalio 5 d. prasidės geriausių pasaulio virtuvės šefų olimpiada – "IKA / Culinary Olympics 2012".

Tiuringijos žemės sostinėje Erfurte spalio 5–10 d. vyksiančią kulinarijos olimpiadą okupuos šimtai geriausių virėjų komandų iš viso pasaulio. Tarp jų bus ir Lietuva. Šiais metais Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVK) nariai vėl susibūrė į komandą "Amber Aliance" ir bandys šturmuoti Erfurtą savo įspūdingais patiekalais bei neišsenkančia fantazija.

"Antrą kartą vykstame į pasaulinę olimpiadą. Kai dalyvavome pirmą kartą, grįžome su diplomu – užėmę ketvirtą vietą. Paskui sužinojome, kad iki bronzos mums pritrūko vieno balo. Galite įsivaizduoti, kaip buvo apmaudu", – sakė komandos kapitonė Aldona Gečienė.

Lietuvių komanda spalio 8 d. varžysis regioninių komandų rungtyje ir ruoš didžiulį teminį stalą. Kapitonė A.Gečienė gamins banketinius vieno kąsnio užkandžius, šefė Liucija Makovska gamins banketinį patiekalą aštuoniems asmenims, Darius Dabrovolskis – tris vegetariškus restoraninius patiekalus, Vytautas Samavičius gamins keturis pagrindinius patiekalus. Konditerė Natalija Krasauskienė gamins skulptūrą iš valgomų produktų "Žaidimas su vandeniu" ir keturis desertus. Su penkiais šefais kartu vyksta ir LRVVK asociacijos prezidentė, komandos vadovė Rūta Šiušienė.

Antradienį sostinėje surengtoje konferencijoje virtuvės šefai papasakojo, kas jų laukia Vokietijoje. "Turėsime 3 × 3 m dydžio virtuvės stalą, kurį reikės padengti. Viską turime atsivežti savo: ir indus, ir apšvietimą, ir maisto produktus, ir kitokias smulkmenas. Beje, ten virtuvėmis galėsime naudotis tik naktį, tad ruošimės naktimis", – apie tai, kiek ištvermės reikalauja ruošimasis olimpiadai, pasakojo komandos kapitonė.

Virtuvės šefų laukia sunkus išbandymas, nes padengti stalai, kol juos vertins komisijos nariai, turės išbūti visą dieną. Tad viskas iki tol turi išlikti nepriekaištinga. Kaip tai padaryti, kasmet konkursuose Liuksemburge, Maskvoje dalyvaujantys šefai žino, tik visų subtilybių nelinkę atskleisti.

Padengtą stalą komisijos nariai vertins įvairiais aspektais: estetinę stalo išvaizdą, apšvietimą, o svarbiausia ir daugiausia lemianti dalis, be abejonės, bus patiekalai – iš ko jie pagaminti, kaip atrodo, kaip patiekti ir pan. Šioje kategorijoje patiekalai neragaujami, nes jau būna prastovėję visą dieną. Labai svarbus niuansas – ta pati sudedamoji patiekalo dalis negali kartotis kituose.

Komandą konsultuoja ir visapusiškai padeda geriausias 2010 m. Lietuvos virėjas – Deivydas Praspaliauskas. Olimpiadoje dalyvaus ne tik ši komanda, bet ir kiti virtuvės meistrai – LRVVKA nariai, panorę varžytis individualiai: Honorata Lyndo, Halina Višnevskaja, Leonard Maceikanec ir Tomas Rimydis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų